Forma-1

2022.03.03. 12:17

Verstappen 2028-ig hosszabbított a Red Bull-lal

Az új megállapodás öt évvel toldotta meg a 2023-ban lejáró eredeti kontraktust.

A szerdai sajtóhíreknek megfelelően a Forma-1-es világbajnoki címvédő Max Verstappen 2028-ig meghosszabbította a szerződését a Red Bullnál.

Az új megállapodás öt évvel toldotta meg a 2023-ban lejáró eredeti kontraktust.

Könnyű döntés volt, hogy a 2028-as szezon végéig maradjak az istállónál

– jelentette ki a holland pilóta. „Szeretem ezt a csapatot és elképesztő volt a tavalyi szezon. A 2016-os érkezésem óta az volt a célunk, hogy megnyerjük a világbajnokságot, és most elértük, így az a célunk, hogy megtartsuk az első pozíciót.”

Elsősorban arra fókuszálunk, hogy Max megőrizze a világbajnoki címét, de ez a szerződés azt is megmutatja, hogy hosszú távon gondolkodunk

– jelentette ki Christian Horner csapatfőnök.

A 24 éves autóversenyző a német hírügynökség értesülése szerint az új megállapodás értelmében öt évre 200 millió fontot kap majd, azaz szezononként 40 millió fontot (18,27 milliárd forint) fog keresni.

Verstappen tavaly nagy csatában, de vitatott körülmények között, a zárófutam utolsó körében előzve nyerte meg pályafutása első vb-címét a hétszeres világbajnok Lewis Hamiltont, a Mercedes brit sztárját legyőzve.

Az idei F1-es szezon március 20-án kezdődik Bahreinben.

Borítókép: Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője a Barcelona melletti montmelói pályán tartott tesztelésen 2022. február 24-én. Fotó: MTI/AP/Joan Monfort

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában