Labdarúgás

2022.03.29. 13:50

Peter Stöger a legesélyesebb az osztrák kapitányi posztra

A Ferencváros vezetőedzői posztjáról decemberben menesztett Peter Stöger a legesélyesebb az osztrák labdarúgó-válogatott megüresedő szövetségi kapitányi tisztségére.

Az osztrákok múlt csütörtökön 2-1-re kikaptak Wales vendégeként világbajnoki pótselejtezőn, így nem jutottak ki a novemberben és decemberben sorra kerülő katari tornára. A 2017 tavaszán kinevezett Franco Foda hétfőn bejelentette, hogy a keddi (mai), Skócia elleni barátságos mérkőzésen vezeti utoljára a csapatot.

Gerhard Milletich, az osztrák szövetség elnöke legkésőbb április 29-én szeretné kinevezni az új kapitányt. Az APA osztrák hírügynökség szerint várhatóan Stöger kerül a kispadra.

A 45-szörös válogatott Florian Klein azonban úgy nyilatkozott, hogy szkeptikus Stöger szerepvállalását illetően.

Stögernek mindig sikerül jó hangulatot teremtenie, és mindenkiből ki tud hozni valami jót. Másrészt a játékstílusa inkább védekező

– mondta az Austria Wien, a Red Bull Salzburg és a VfB Stuttgart korábbi hátvédje.

Klein kijelentette, a jelenlegi csapaton nem fedezhető fel semmiféle játékstílus, Fodának pedig olyan gondolkodásmódja van a futballról, ami nem illik a futballistákhoz.

Stöger 2005-ben kezdett el edzőként tevékenykedni, az Austria Wiennel rögtön Osztrák Kupát, majd második időszakában 2013-ban bajnokságot nyert. Utána Németországban tevékenykedett, ahol az 1. FC Köln gárdáját másodosztályú bajnokként segítette feljutáshoz, később pedig a hullámvölgyben lévő Borussia Dortmund élére került, amellyel végül negyediként, Bajnokok Ligája-részvételt érő helyen zárt. A Ferencvárosnál tavaly június 5-én nevezték ki és december 13-án menesztették.

 

Borítóképünkön Peter Stöger. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában