Végzetes hiba

2022.01.20. 13:00

Jogerős Robinho kilencéves börtönbüntetése

A korábbi ítéletet helyben hagyva kilenc év börtönbüntetésre ítélte szerdán az olasz legfelsőbb bíróság a százszoros brazil válogatott labdarúgót, Robinhót, mert részt vett egy csoportos nemi erőszakban.

A 37 éves játékosra 2017-ben szabta ki először egy olasz bíróság ezt a büntetést egy 2013-ban, Milánóban történt eset miatt. A vád szerint az akkor az AC Milanban futballozó csatár és barátja, Ricardo Falco, illetve további négy társuk megerőszakolt egy 23 éves nőt. Falco szintén kilenc év börtönt kapott, a társaikat azonban nem találta meg a rendőrség.

   

Brazíliának nincs kiadatási egyezménye Olaszországgal, de így sem lehet nyugodt Robinho, mert ha olyan helyre utazik, amelynek van - ez csaknem hetven ország -, akkor azt kockáztatja, hogy alkalmazzák vele szemben a nemzetközi elfogatóparancsot.

   

A futballista, aki megfordult a Real Madridban és a Manchester Cityben is, 2020 októberében első profi csapatához, a Santos FC-hez igazolt, de a bírósági ítélet miatt szurkolók és támogatók tiltakoztak a szerepeltetése ellen, így hat nap után szerződést bontottak vele. A támadót korábban is megvádolták nemi erőszakkal, amikor Manchesterben játszott, de 2009-ben felmentették.

Forrás: MTI

Címkék#Robinho

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában