Premier League

2022.01.15. 17:11

A Manchester City nyerte a Chelsea elleni rangadót

A címvédő és listavezető Manchester City nyert a Chelsea ellen az angol labdarúgó-bajnokság 22. fordulójának rangadóján.

A hazaiak a szombati találkozó egyetlen gólját a 70. percben szerezték, ekkor a belga Kevin De Bruyne 19 méterről vette be a Bajnokok Ligájában az előző idényben győztes londoni alakulat kapuját. Az 53 ezer néző előtt aratott sikerével a City 13 pontra növelte előnyét a Lőw Zsoltot másodedzőként foglalkoztató londoni Kékekkel szemben, és 14 ponttal gyűjtött többet, mint a Liverpool. Utóbbi csapat vasárnap fogadja a Brentfordot, és ha nyer, a Chelsea elé kerül.

A mérkőzés legjobbjának megválasztott De Bruyne kiemelte: a Chelsea ellen mindig nehéz játszaniuk.

Szorosan védekeznek és pontosan tudják, mit miért csinálnak. Ilyenkor türelmesnek kell lenni. Úgy futballoztunk, ahogyan ilyen ellenféllel szemben kell, és végül sikerült megtennünk az, amit meg kellett tennünk

 - nyilatkozott a középpályás.

Josep Guardiola, a manchesteriek spanyol szakvezetője  "abszolút nagy győzelemnek" értékelte a szombati rangadón aratott sikert.

 "Nagyszerűen játszottunk, minden tőlünk elvárhatót megtettünk a találkozó során. Ne feledkezzünk meg az ellenfélről, amely Bajnokok Ligája-címvédő, és különösen a széleken rendkívül erős. Jól védekeztek, mi viszont azért így is elég lehetőséget teremtettünk magunknak a győzelemhez. Az első perctől kezdve a győzelemért játszottunk. Ez a csapat hihetetlen" - mondta Guardiola.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában