Kosárlabda

2021.12.17. 16:16

A Michael Jordan első meccsére szóló jegyért 264 ezer dollárt adtak

Kétszázhatvannégy ezer dollárért (86 millió forint) kelt el egy pénteki aukción az a jegy, amellyel az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) legendás alakjának, Michael Jordannak 1984-es bemutatkozó alapszakasz-mérkőzésére lehetett bejutni.

Az ESPN.com beszámolója szerint az amúgy máig nagy keletnek örvendő Jordan-relikviákhoz hasonlatosan csúcssummáért talált gazdára az újoncévének nyitómeccsére szóló belépő is.

A tikett annak idején az időközben már lerombolt Chicago Stadionba szólt, ahol 1984. október 26-án több mint 13 000 rajongó volt jelen az ifjú Michael Jordan debütálásán. Az összecsapást csapata, a Chicago Bulls a Washington Bullets ellen vívta, és nyerte meg 109-93-ra. Jordan 16 pontot dobott, hat lepattanót szerzett, hét gólpasszt adott és négy dobást blokkolt.

Michael Jordan karrierje során hatszor nyert NBA-bajnoki címet a Bullsszal, és az egyik legnagyobb sztárja volt az amerikai Dream Teamnek, amely aranyérmet szerzett az 1992-es barcelonai olimpián. Ötször volt az NBA alapszakaszának, hatszor a döntőnek a legértékesebb játékosa és 14 All Star-gálán szerepelt.

Borítókép: Michael Jordan egy chicagói sajtótájékoztatón 1997. június 2-án. Fotó: Jeff Haynes/AFP

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában