elismerés

2021.11.16. 12:56

Sampras szerint Djokovic a legnagyobb

A 14-szeres Grand Slam-bajnok Pete Sampras szerint Novak Djokovic minden idők legjobb férfi teniszezője.

Serbia's Novak Djokovic celebrates with the ATP number 1 player trophy after winning to Norway's Casper Ruud during their single match of ATP Finals' first round at the Pala Alpitour venue in Turin on November 15, 2021. (Photo by Marco BERTORELLO / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Marco Bertorello

„Hetedszer lett év végi világelső, megdöntötte az én hatos rekordomat” – méltatta a szerb sztárt a legendás amerikai játékos.

„Mindhárman húszszoros GS-győztesek, de Novak a meccseken rendre felülmúlta Roger Federert és Rafael Nadalt, miközben a fiatalabb generációt is féken tartotta. Számomra ezért ő a legnagyobb.”

A 2002-ben visszavonult Sampras közölte, éveken át ő volt a sportág meghatározó alakja, de napjainkban ez még jellemzőbb Djokovicra.

„Nem hiszem, hogy valaha képes lesz még valaki a hét év végi világelsőségre” – tette hozzá az 50 éves „Pistol Pete”.

A 34 esztendős Djokovic hétfőn, a torinói ATP-világbajnokság nyitókörében a norvég Casper Ruud elleni győzelme után vette át a hetedik éllovas pozícióért járó trófeát.

Forrás: MTI

Borítókép: Novak Djokovic

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában