A FIFA nem örül

2021.11.11. 14:10

Órákkal a válogatott meccse előtt feloszlatták a labdarúgó-szövetséget Kenyában

A kenyai kormány csütörtökön feloszlatta az ország labdarúgó-szövetségét, mindössze néhány órával azt megelőzően, hogy a válogatott a 2022-es katari világbajnokság afrikai selejtezősorozatában összecsap Ugandával.

Kenya's players pose aheas of the FIFA World Cup 2022 qualifier football match between Kenya and Mali at Nyayo national stadium in Nairobi on October 10, 2021. (Photo by Yasuyoshi CHIBA / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Yasuyoshi Chiba

Amina Mohamed sportminiszter bejelentése szerint vizsgálatokat folytattak a szervezetnél, amelynek tisztségviselői nem tudtak megfelelően elszámolni az állami pénzek felhasználásával. Hozzátette: a rendőrség és a korrupcióellenes hatóságok nyomozásának eredménye dönti majd el, hogy büntetőeljárás is indul-e az ügyben. Kiemelte,

a szövetség választott tisztségviselőinek elmozdítása nem lesz hatással a válogatott találkozóira.

A kenyai kormány döntése minden bizonnyal nem marad válaszlépés nélkül a nemzetközi szövetség (FIFA) részéről, amely ellenzi, hogy az állami szervek beleszóljanak vagy nyomást gyakoroljanak a labdarúgó-testületek életére. Ez akár kizárást is eredményezhet a FIFA által rendezett eseményekről.

Kenya az afrikai zóna második szakaszának most zajló küzdelmei során négy meccsen két pontot szerzett, ezzel csoportjában Mali és Uganda mögött a harmadik helyen áll, két fordulóval a zárás előtt pedig már az is eldőlt, hogy nem juthat tovább négyeséből.

Címkék#Kenya

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában