IFFHS

2021.11.08. 17:28

Marozsán Dzsenifer is jelölt az év legjobb női játékmestere címre

A németekkel olimpiai bajnok, 108-szoros válogatott sportoló klubcsapatai közül a francia Olympique Lyonnal eddig négyszer nyerte meg a Bajnokok Ligáját.

Bilbao, 2020. augusztus 23. Marozsán Dzsenifer, az Olympique Lyon játékosa (b) bemelegít csapatának a Bayern München elleni mérkõzése elõtt, amelyet a nõi labdarúgó Bajnokok Ligájának negyeddöntõjében játszanak Bilbaóban 2020. augusztus 22-én. MTI/EPA/AFP pool/Javier Soriano

Forrás: MTI/EPA/AFP

Fotó: Javier Soriano

Marozsán Dzsenifer is ott van azon a 17 nevet tartalmazó listán, amelyet a labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet (IFFHS) tett közzé a 2021 legjobb női játékmestere címre jelöltekről.

A budapesti születésű, Siófokon nevelkedett 29 éves támadó középpályás ez év elején két titulust is kiérdemelt az IFFHS-nél: ő lett az elmúlt évtized legjobb női labdarúgója és legjobb irányítója is.

A németekkel olimpiai bajnok, 108-szoros válogatott Marozsán klubcsapatai közül a francia Olympique Lyonnal eddig négyszer nyerte meg a Bajnokok Ligáját, egyszer pedig a Frankfurttal diadalmaskodott a sorozatban.

A Lyon kölcsönjátékosaként jelenleg az amerikai női ligában (NWSL), az OL Reign csapatában futballozó Marozsán 2016-ban, 2018-ban és 2020-ban is megkapta az év játékmestere címet.

Az IFFHS idei legjobb irányítójának kilétét felfedő döntést november végén hozzák nyilvánosságra.

Forrás: MTI

Borítókép: Marozsán Dzsenifer, az Olympique Lyon játékosa (b) bemelegít csapatának a Bayern München elleni mérkőzése előtt, amelyet a női labdarúgó Bajnokok Ligájának negyeddöntőjében játszanak Bilbaóban 2020. augusztus 22-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában