tettvágy

2021.11.12. 16:09

Iniesta is visszatérne a Barcelonához

A jelenleg a japán élvonalban futballozó Andrés Iniesta kijelentette, hogy szeretne visszatérni előző együtteséhez, az FC Barcelonához.

Andres Iniesta at the end of the match between FC Barcelona and Real Sociedad, played at the Camp Nou Stadium on 20th May 2018 in Barcelona, Spain. -- (Photo by Urbanandsport/NurPhoto) (Photo by Joan Valls / NurPhoto / NurPhoto via AFP)

Forrás: NurPhoto/AFP

Fotó: Joan Valls

A világ- és kétszeres Európa-bajnok irányító középpályás a Katalán Rádiónak nyilatkozva úgy fogalmazott, segíteni akar volt csapatának, bár nem tudja, milyen minőségében tudja ezt megtenni.

„Szeretnék visszatérni az otthonomba, hogy segítsek. Utálom így látni a Barcelonát, nézni, ahogy a csapattársak szenvednek, sajnálom a szurkolókat és az újoncokat is, akik nem tudják elérni a kívánt eredményt. Amikor azok szenvednek, akiket szeretsz, az fáj”

- jelentette ki a Barca ex-csapatkapitánya, aki 2002 és 2018 között 442 mérkőzésen szerepelt a katalánok elitalakulatában, s 32 trófea birtokosaként írt alá 2018 májusában a Vissel Kobe együtteséhez.

A 37 éves Iniesta, aki 2006-tól 2018-ig 131 alkalommal játszott a spanyol válogatottban, a Barcelonával kilencszer volt spanyol bajnok, hatszor Király Kupa-győztes, hétszer nyerte meg a spanyol szuperkupát, négyszer a Bajnokok Ligáját, háromszor az európai szuperkupát és a klubvilágbajnokságot.

A Barcánál a múlt hét végén jelentették be, hogy az új vezetőedző – a gyenge eredmények miatt menesztett holland Ronald Koeman utódjaként – Xavi, a katalán klub egy másik korábbi legendás játékosa lett, aki annak idején Iniestával együtt sikert sikerre halmozott a csapattal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában