Európa-liga

2021.11.03. 11:43

Csak győzelemmel marad reális továbbjutási esélye az FTC-nek

A találkozó tétje igen nagy a pont nélkül álló magyar bajnok számára.

Budapest, 2021. augusztus 23. Peter Ströger, a Ferencváros labdarúgócsapatának vezetõedzõje a Young Boys elleni Bajnokok Ligája labdarúgó-mérkõzés elõtti sajtótájékoztatón a Groupama Arénában 2021. augusztus 23-án. MTI/Illyés Tibor

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

A Ferencváros csütörtök este az 51-szeres skót bajnok Celtic Glasgow csapatát fogadja a labdarúgó Európa-liga csoportküzdelmeinek negyedik fordulójában.

A találkozó tétje igen nagy a pont nélkül álló magyar bajnok számára, ugyanis kizárólag győzelemmel marad reális esélye a továbbjutó helyek megszerzésére. Amennyiben 2-0-ra, vagy nagyobb különbséggel nyerne, akkor aktuális riválisát megelőzve feljönne a harmadik helyre, ami a végelszámolásnál azt eredményezné, hogy átkerül a Konferencia-liga tavaszi, kieséses szakaszába.

Egygólos sikerrel – az egymás elleni eredmények miatt – a Celtic maradna a harmadik, és Peter Stöger vezetőedző csapata akkor tudna előzni a későbbiekben, ha az ötödik és hatodik körben egy ponttal többet gyűjtene, mint a Celtic.

Vereséggel a Ferencváros biztosan a csoport utolsó helyén végezne, míg döntetlennel csak úgy tudna feljönni a harmadik helyre, ha a hátralévő két fordulóban legalább négy pontot szerezne a csoport másik két tagja, az egyaránt hétpontos Real Betis és Bayer Leverkusen ellen, miközben a Celtic minkétszer kikapna.

Az FTC bár kikapott a spanyol és a német csapattól az első két fordulóban, egyenrangú partnere volt ellenfeleinek. Két hete viszont eddigi legrosszabb meccsét játszotta Skóciában, ahol akár a 2-0-nál is nagyobb vereséget szenvedhetett volna. Azóta a Ferencváros három mérkőzésen gólt sem kapott, ugyanakkor az igazán jó játékkal adós maradt, ráadásul az MTK elleni örökrangadón így sem tudta begyűjteni a három pontot.

Hétvégén a Celtic sem remekelt, mivel szombaton hazai pályán úgy játszott gól nélküli döntetlent a tizedik Livingstonnal, hogy a hosszabbításban 11-est hibázott, így négy pontra nőtt a hátránya éllovas ősi riválisával, a Glasgow Rangersszel szemben. A Celtic védelme sebezhető, ugyanis az Európa-liga első fordulójában kétgólos előnyről 4-3-ra kapott ki Sevillában, a másodikban pedig 4-0-ra maradt alul a vendég Leverkusennel szemben, így a főtáblás csapatok közül a legtöbb gólt kapta.

A két együttes tavaly a Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulójában találkozott egymással, akkor a koronavírus-járvány miatt mindössze egyetlen mérkőzés döntött a továbbjutásról. A magyar együttes a zárt kapus idegenbeli összecsapáson Sigér Dávid és Tokmac Nguen góljaival 2-1-re diadalmaskodott, később pedig kiharcolta a főtáblára kerülést a legrangosabb európai kupasorozatban.

A csoport másik találkozóján a Bayer Leverkusen a Real Betist fogadja, a győztes óriási lépést tesz a továbbjutás felé, sőt, ha a Ferencváros győz, be is biztosítja azt.

A 21 órakor kezdődő Ferencváros-Celtic Glasgow mérkőzést a portugál Fabio Verissimo vezeti, az összecsapást az M4 Sport élőben közvetíti.

Európa-liga, G csoport, 4. forduló:

FERENCVÁROS-Celtic Glasgow (skót) 21.00

Bayer Leverkusen (német)-Real Betis (spanyol) 21.00

A csoport állása:

1. Bayer Leverkusen 3 2 1 – 7-2 7 pont

2. Real Betis 3 2 1 – 8-5 7

3. Celtic Glasgow 3 1 – 2 5-8 3

4. FERENCVÁROS 3 – – 3 2-7 0

A csoport első helyezettje nyolcaddöntőbe jut, míg a második a Bajnokok Ligája nyolc csoportharmadikjának egyikével játszik a 16 közé kerülésért. Az El-csoportharmadikok a Konferencia-liga egyenes kieséses szakaszában folytatják.

Korábbi eredmények:

1. forduló:

Real Betis-Celtic Glasgow 4-3 (2-2)

Bayer Leverkusen-FERENCVÁROS 2-1 (1-1)

2. forduló:

Celtic Glasgow-Bayer Leverkusen 0-4 (0-2)

FERENCVÁROS-Real Betis 1-3 (1-1)

3. forduló:

Real Betis-Bayer Leverkusen 1-1 (0-0)

Celtic Glasgow-FERENCVÁROS 2-0 (0-0)

A csoport további programja:

5. forduló, november 25.:

Bayer Leverkusen-Celtic Glasgow 18.45

Real Betis-FERENCVÁROS 21.00

6. forduló, december 9.:

FERENCVÁROS-Bayer Leverkusen 21.00

Celtic Glasgow-Real Betis 21.00

Forrás: MTI

Borítókép: Peter Ströger, a Ferencváros labdarúgócsapatának vezetőedzője a Young Boys elleni Bajnokok Ligája labdarúgó-mérkőzés előtti sajtótájékoztatón a Groupama Arénában 2021. augusztus 23-án.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában