végzetes hiba

2021.09.15. 13:10

Ronaldo cseréje hozta össze az MU vereségét (videó)

Ole Gunnar Solskjaer, a Manchester United vezetőedzője szerint középpályása, Jesse Lingard tanulni fog abból a hibából, amit a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában, kedden elkövetett a Young Boys elleni mérkőzés 95. percében.

Manchester United's English midfielder Jesse Lingard (L) substitutes Manchester United's Portuguese striker Cristiano Ronaldo (R) during the UEFA Champions League Group F football match between Young Boys and Manchester United at Wankdorf stadium in Bern, on September 14, 2021. (Photo by SEBASTIEN BOZON / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Sebastien Bozon

„Egyetlen futballista sem szeret hibázni, Jesse sem, de nyilvánvaló, hogy ez is része a játéknak.

Tanulunk belőle, ő is tanul belőle. Emberek vagyunk, minden futballista hibázik. Össze fogja szedni magát, és készen áll majd, hogy vasárnap kezdő legyen a West Ham United ellen”

- nyilatkozta a 2-1-re elveszített meccs után az angol csapat norvég szakvezetője.

A Manchester a 13. percben – a nyári szünetben visszatért – Cristiano Ronaldo góljával szerzett vezetést. A portugál csatárnak ez volt a 135. találata a BL-ben, amivel továbbra is magabiztosan vezeti az örökrangsort. A második helyen Lionel Messi (120), a harmadikon pedig Robert Lewandowski (75) áll.

Aaron Wan-Bisakka kiállítása miatt a 35. percben a vendég United emberhátrányba került, a 66. percben a svájci csapat kameruni középpályása, Nicolas Moumi Ngamaleu kiegyenlített, és egészen a találkozó legvégéig úgy tűnt, döntetlen lesz a végeredmény.

A 95. percben azonban a csereként beállt Jesse Lingard elhibázott egy hazaadást, amire az amerikai Jordan Siebatcheu lecsapott, és megszerezte a győztes gólt

a – selejtező negyedik fordulójában a Ferencvárost búcsúztató – Young Boys számára.

„A fegyelem természetesen fontos része a futballnak. Ha ezt a meccset az egyenes kieséses szakaszban játszottuk volna, és kiesünk, mert tíz emberre fogyatkoztunk, mindenki minket hibáztathatna, de szerencsések vagyunk, mert ez még csak a csoport első mérkőzése volt. Rengeteg időnk van, hogy talpra álljunk” – magyarázta Harry Maguire csapatkapitány.

Ole Gunnar Solskjaer némi meglepetésre a 72. percben lecserélte Ronaldót. Erről a meccs után elmondta, a portugál csatár kivételes játékos, akire vigyázniuk kell, és úgy érezte, akkor jött el a megfelelő pillanat a lecserélésére.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában