mosolyért pénzt

2021.09.06. 16:00

Neymarnak még a kötelező udvariasságot is beleírták a szerződésébe

A Paris Saint-Germain brazil futballcsillaga, Neymar – fizetésén felül – évi hat és fél millió eurót kaphat klubjától jó „magaviseletének” méltánylásaképpen.

Neymar of PSG reacts during the Ligue 1 Uber Eats match between Reims and Paris Saint Germain at Stade Auguste Delaune on August 29, 2021 in Reims, France. (Photo by Jose Breton/Pics Action/NurPhoto) (Photo by Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP)

Forrás: AFP / NurPhoto

Fotó: Jose Breton

Az El Mundo spanyol napilap értesülése szerint a válogatott támadó szerződésének értelmében a pályán kívüli „udvariasságával és pontosságával” érdemelheti ki a plusz pénzt, amelyet havi részletekben egyenlít ki a PSG.

Az újság tudomása szerint Neymarnak az „etikai bónusz” fejében eleget kell tennie annak a kitételnek, hogy

nem késik edzésről és mérkőzésről, továbbá „udvariasan és barátságosan kommunikál a szurkolókkal, akiket köteles köszönteni minden meccs előtt és után”.

A brazil az évi hat és fél milliós külön jutalomért a kontraktusa záradékában azt is vállalta, hogy nem bírálja nyilvánosan párizsi klubját, sem annak politikáját – írta az El Mundo, amely vasárnap adott hírt arról, hogy az arab tulajdonban levő Paris Saint-Germain annak idején csaknem félmilliárd eurót áldozott Neymar megszerzésére és a sztár fizetésére.

A lap a rendelkezésére álló dokumentumokra hivatkozva azt írta, hogy a 29 éves támadóért az FC Barcelonának fizetett 222 millió euróhoz társult még a párizsiakhoz 2017-ben öt esztendőre szerződő Neymar évi 43,3 millió eurós bruttó fizetése, s

a kontraktus kiegészült úgynevezett hűségbónusszal, amely hosszú távú maradásáért cserébe 50,5 millió euróval gazdagította a brazilt.

Így a teljes „Neymar-művelet” – mint a futballtörténelem mindmáig legdrágább szerződése – az újság tudomása szerint összesen 489 228 117 euróba került.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában