us open

2021.09.10. 10:05

Nem, ez nem a junior, ez a felnőtt US Open-döntő lesz

A 18 éves Emma Raducanu és a 19 esztendős Leylah Fernandez jutott be a női egyes fináléjába az amerikai nyílt teniszbajnokságon.

Britain's Emma Raducanu hits a return to Greece's Maria Sakkari during their 2021 US Open Tennis tournament women's semifinal match at the USTA Billie Jean King National Tennis Center in New York, on September 9, 2021. (Photo by TIMOTHY A. CLARY / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Timothy A. Clary

A két tehetség egyaránt nem kiemeltként menetelt a fináléig, s mindkettejükre jellemző a gyors és a pontos játék, mellyel New Yorkban eddig minden ellenfelüket felülmúlták.

A selejtezőből indult, a világranglistán 150. brit Raducanu csütörtökön a 17. kiemelt Marija Szakkarit győzte le két játszmában,

annak ellenére simán, hogy riválisa hétszer jutott bréklabdához a meccsen, ám egyet sem tudott ezek közül kihasználni. Raducanu az open éra kezdete óta az első női játékos, aki selejtezőből kezdve a fináléig menetelt, s a 2004-es wimbledoni torna óta a legfiatalabb Grand Slam-döntős.

Raducanu karrierje második GS-viadalán szettet sem veszített eddig.

A rangsorban 73. Fernandez lényegesen nehezebb összecsapáson küzdötte be magát a szombati döntőbe.

A kanadai teniszező a második kiemelt Arina Szabalenkával mérkőzött és három játszmában sikerült diadalmaskodnia, csaknem két és fél óra játék végén.

Nők:

elődöntő:

Raducanu (brit)–Szakkari (görög, 17.) 6:1, 6:4

Fernandez (kanadai)–Szabalenka (fehérorosz, 2.) 7:6 (7–3), 4:6, 6:4

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában