nagyon várják

2021.09.01. 15:06

Griezmann visszatért az Atléticóhoz

A franciákkal 2018-ban világbajnok támadó két évvel ezelőtt igazolt a fővárosi klubtól a katalán együtteshez.

Antoine Griezmann az FC Barcelonából visszatért az Atlético Madrid labdarúgócsapatához, amely kölcsönadta Saúl Níguezt a Bajnokok Ligájában címvédő Chelsea-nek.

A franciákkal 2018-ban világbajnok Griezmann két évvel ezelőtt – 120 millió euró ellenében – igazolt a fővárosi klubtól a katalán együtteshez. A klubok közleménye szerint a Barcelona egyéves kölcsönadásban állapodott meg a támadó volt együttesével. Hozzátették: a szerződés bármely csapat számára lehetőséget kínál a kölcsönadás, illetve -vétel egyéves meghosszabbítására. A Barcelona tájékoztatása alapján lehetséges vételi opció is szerepel a szerződésben – ami spanyol sajtóhírek szerint 40 millió euró -, illetve a bajnoki címvédő madridiak teljes egészében átvállalták Griezmann éves fizetését. A katalánok honlapjának közlése szerint a 30 éves futballista 102 tétmérkőzésen lépett pályára – ezeken 89-szer a kezdőcsapatban – és 35-ször volt eredményes csapatukban.

Az Atlético Madrid keretéből ugyanakkor távozott Saúl Níguez, a 26 éves középpályás 2008 óta volt a klub játékosa, és egyéves kölcsönadási időszakát leszámítva 2012-től tartozott az első kerethez. A madridiaknál 340 tétmérkőzésen 43 gólt szerzett és 20 gólpasszt adott. A londoni együttes egy évre vette kölcsön a spanyol válogatott játékost, sajtóhírek szerint 5 millió euróért, és jövőre 40 millió euróért végleg megszerezheti a tulajdonjogát.

Marina Granovszkaja, a Chelsea klubigazgatója kiemelte: tapasztalt, azonnal bevethető, képességeit már a legmagasabb szinten is bizonyító labdarúgót szerződtettek, akire fontos feladatok várnak az idényben öt versenysorozatban is érdekelt klubnál.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában