la liga

2021.09.24. 11:00

Egyre nagyobb a baj a katalánoknál – ismét a sérülteket hiányolta Koeman

Ronald Koeman, a Barcelona vezetőedzője nem kritizálta csapatát, amely csütörtökön gól nélküli döntetlent játszott Cádizban a spanyol labdarúgó-bajnokság hatodik fordulójában, csupán sérültjeit hiányolta és játékosai rossz helyzetkihasználását említette.

Ronald Koeman head coach of Barcelona dejected during the La Liga Santander match between Cadiz CF and FC Barcelona at Estadio Nuevo Mirandilla on September 23, 2021 in Cadiz, Spain. (Photo by Jose Breton/Pics Action/NurPhoto) (Photo by Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP)

Forrás: AFP / NurPhoto

Fotó: Jose Breton

A Barca egymást követő második mérkőzésén játszott döntetlent – hétfőn hazai környezetben úgy végzett 1-1-re a Granadával, hogy a 90. percben egyenlített -, amely miatt egyértelműen csalódott a holland szakember, aki ugyanakkor hangsúlyozta: a legfontosabb tényező mégis az, hogy milyen játékot nyújtanak.

„Nem minden az eredményesség. Ki kell elemeznünk, milyen a csapat hozzáállása, a játékosok elhivatottsága, és ebben a tekintetben erre a mérkőzésre sem panaszkodhatok. Természetesen boldog sem lehetek, mert kialakítottunk négy-öt tiszta helyzetet, és mégsem szereztünk gólt”

- mondta, majd hozzátette, hogy Frenkie de Jong kiállítása – a 65. percben második sárga lapját követően hagyta el a pályát a holland középpályás – még nehezebbé tette a dolgukat.

„Ami most foglalkoztat, az a játékosok hozzáállása, nem pedig a saját helyzetem. Amennyiben ugyanis nyerünk, akkor úgy tűnik, hogy folytathatjuk a közös munkát, ha pedig nem, akkor kell keresni egy másik edzőt” – utalt Koeman saját jövőjére. A tréner szerint több kulcsember hiánya jelentősen hozzájárul ahhoz, hogy a közelmúltban gyengébben teljesítenek, ezúttal többek között Jordi Alba, Sergio Agüero és Pedri sem állt rendelkezésére.

„Többször említettem már, hogy minden meccsen győzni szeretnénk, de reálisnak kell maradni, és megnézni a keretünket, illetve a hiányzóinkat... Mostanra hét kezdőnk maradt...”

- mondta Koeman.

A Bayern Münchentől elszenvedett múlt heti, 3-0-s hazai Bajnokok Ligája-vereséget követően sajtóhírek szerint Koeman ultimátumot kapott a katalán klub vezetőitől, hogy a következő három mérkőzést meg kell nyernie. Ezt követően játszott a gárda két döntetlent a bajnokságban. A barcelonai kiadású sportnapilap, a Mundo Deportivo ezzel kapcsolatban belső informátorokra hivatkozva azt közölte, hogy a klubnál egyelőre csak a következő bajnoki összecsapásig látnak – a tabellán 7. katalánok a 16. Levantét fogadják vasárnap a pontvadászatban -, azt követően viszont senki nem mer biztosat mondani edzőkérdésben.

A spanyol sajtóban két potenciális utódjelöltről írnak mostanában napi rendszerességgel, a klublegenda Xavi Hernándezről és Robert Martínezről.

Xavi nyáron 2023-ig hosszabbított ugyan Katarban az al-Szaddnál, de hiába van szerződésében kilépési záradék is, a két klub vezetői között meglévő remek kapcsolat miatt aligha lenne akadálya a szakember váltásának.

A lap hozzátette, már Joan Laportának, a Barcelona klubelnökének sincsenek fenntartásai Xavival szemben, aki így azonnal markáns eséllyel lépett a lehetséges utódjelöltek közé. A belga válogatott szövetségi kapitánya, Robert Martínez aligha hagyja el csapatát az októberi két fellépés előtt, amikor a Nemzetek Ligája négyes döntőjében szerepelnek: 7-én, illetve 10-én. A belga szövetség pedig mindenképpen szeretné őt megtartani a 2022-es, katari világbajnokságig.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában