más sztárok is csatlakoztak

2021.08.23. 18:40

Jótékonysági árverést szervez Pelé

A brazilok háromszoros világbajnok labdarúgója, aki a befolyt pénzből a koronavírus-járvány brazil károsultjainak kíván segítséget nyújtani további küzdelmükhöz, illetve felépülésükhöz.

Handout screengrab taken from a video released by Pele's Press Office shows the Brazilian former football player Edson Arantes do Nascimento, know as Pele, speaking to the camera in Santos, Sao Paulo State, Brazil, on October 17, 2020. - Days away from turning 80, Brazilian football legend Pele said he was happy for his good mental health in a video sent to the media. Pele turns 80 on October 23, 2020. (Photo by Joe FRAGA / Pele's Press Office / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / PELE'S PRESS OFFICE / JOE FRAGA" - NO MARKETING - NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS

Forrás: AFP/Pelé

Fotó: AFP

Az ötletgazda jónéhány tárgyat biztosít a saját gyűjteményéből a szeptember 22-i aukcióra, egyebek mellett a brazil válogatottban, a Santosban és a New York Cosmosban viselt mezeit, valamint az azokból az időkből származó fényképeit, mindezeket saját és egykori társai, például Rivellino, Jairzinho és Clodoaldo autogramjával.

A 80 éves brazil legenda mások, így a sport és szórakoztatóipar világában híres barátai, ismerősei figyelmét is felhívta az akcióra, ennek nyomán a 229 eladásra kínált tétel között szerepel majd Cristiano Ronaldo, Kylian Mbappé és David Beckham relikviája mellett az új-zélandi rögbis sztár, Dan Carter, az amerikai baseball-klasszis, Derek Jeter, valamint a korábbi orosz világelső teniszező, Marija Sarapova emléktárgya, de az NBA-ből érkező értékek mellett az énekes Justin Timberlake és a színész Mark Wahlberg is élt a lehetőséggel, hogy csatlakozzon az adományozókhoz.

Martin Nolan, az aukciós ház vezetője kiemelte: Pelé egy élő legenda, egy ikon, akire a sportvilág minden sztárja felnéz. Hozzátette: Pelé a pandémia miatt sok időt töltött otthoni elszigeteltségben, és így volt ideje a projektre koncentrálni.

Pelé a hat évtized során összegyűjtött tárgyaiból 2016-ban 1600-at ajánlott fel árverésre, amelyből 4,9 millió dollár (1,46 milliárd forint) folyt be. Három évvel ezelőtt alapítványt hozott létre a hátrányos helyzetű gyermekek megsegítésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában