emelkedő csillag

2021.08.13. 14:34

Francia hírügynökség méltatta Szoboszlait

A magyar középpályást gyakran a belgák klasszisához, Kevin De Bruynéhez hasonlítják.

A német labdarúgó Bundesliga rajtja elé írt beharangozójában Szoboszlai Dominikra is kitért a francia hírügynökség, amely úgy fogalmazott: a magyar középpályást gyakran a belgák klasszisához, Kevin De Bruynéhez hasonlítják.

Az AFP a klubváltások, igazolások kapcsán tett említést a magyar válogatott játékosról, megjegyezve, hogy bár már a télen Lipcsébe igazolt a Salzburgtól, de sérülése miatt a tavaszi idényben még nem játszott. A húszmillió eurós transzfert illetően a hírügynökség megemlítette, hogy „a magyar futball emelkedő csillagaként” is emlegetett Szoboszlai ezzel a klasszikus utat követte a Red Bullhoz köthető két egyesület között.

Az AFP felidézte, hogy a magas termetű magyar középpályás, aki az osztrák bajnokság legjobbja volt, és akit gyakran De Bruynéhez hasonlítanak, jól lövi a szabadrúgásokat, remekül passzol és olyan csapatban játszik, amelyben a fiatal tehetségeknek lehetőségük van a kiteljesedésre.

Szoboszlai múlt szombaton, az első lipcsei tétmérkőzésén megszerezte első gólját: a másodosztályú SV Sandhausen otthonában, a labdarúgó Német Kupa első fordulójában ő állította be a 4-0-ás végeredményt.

A decemberben igazolt támadójátékosnak makacs szeméremcsont-gyulladása miatt az egész tavaszi szezont, valamint a nyári, részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságot is ki kellett hagynia. Az RB Leipzigben július 17-én mutatkozott be a holland AZ Alkmaar elleni felkészülési találkozón.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában