tokió 2020

2021.07.07. 10:45

Váltóban sem indítják Richardsont

Nem indulhat a július 23-án kezdődő tokiói olimpián Sha'Carri Richardson, a női 100 méteres síkfutás új amerikai sztárja.

US sprinter Sha'Carri Richardson reacts after winning the first heat in the women's 100m during the Diamond League athletics meeting at Gateshead International Stadium in Gateshead, north-east England on May 23, 2021. (Photo by Oli SCARFF / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Oli Scarff

A múlt héten vált ismertté, hogy az atléta mintájában egy doppingellenőrzés során kannabisz nyomaira bukkantak, ezért egy hónapra eltiltották, azaz biztossá vált, hogy egyéniben nem lesz ott a sprintszám rajtjánál a japán fővárosban.

Mivel a 4x100-as váltót később rendezik Tokióban, az elvi lehetőség adott volt, hogy erre a számra benevezzék,

az amerikai szövetség azonban most közölte, hogy a 21 éves futó nem utazik a játékokra.

Richardson elismerte, hogy

tiltott szerrel élt – azt mondta, édesanyja halálát próbálta ilyen módon feldolgozni –, és elfogadta az egy hónapos eltiltást, amely július 27-én jár le.

A sprinter a júniusi amerikai válogatón adott pozitív mintát, emiatt az ott elért eredményét törölték, hiába nyerte meg a 100 métert nagy fölénnyel.

Sha'Carri Richardson az egyik legnagyobb favoritja lett volna a női vágtaszámnak Tokióban.

Áprilisban 10.72 másodperccel minden idők hatodik legjobb idejét produkálta, és azóta is jobbnál jobb eredményeket ért el. Az extravagáns külsejű tehetség az amerikai válogatón az elődöntőben nagy, 2,6 méter/másodperces hátszélben 10.64-et futott, majd a fináléban 1 m/mp-es ellenszélben ért el 10.86-ot, és fölényesen győzött.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában