eb 2020

2021.06.09. 16:10

Nem aggódják túl Benzema sérülését a franciák

Didier Deschamps, a magyar labdarúgó-válogatottal azonos Európa-bajnoki csoportban szereplő, világbajnok francia csapat szövetségi kapitánya nem aggódik a bolgárok ellen kedd este 3-0-ra megnyert felkészülési mérkőzésen 40 perc után lecserélt Karim Benzema állapota miatt.

France's coach Didier Deschamps (R) talks to France's forward Karim Benzema, injured, during the friendly football match France vs Bulgaria ahead of the Euro 2020 tournament, at Stade De France in Saint-Denis, on the outskirts of Paris on June 8, 2021. (Photo by FRANCK FIFE / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Franck Fife

A részben budapesti rendezésű kontinenstornára készülő együttes szakvezetője azt mondta, „történnek ennél rosszabb dolgok is az életben”.

„Kapott egy rúgást a térdére és az izmát is fájlalta, ezért nem akart kockáztatni, így inkább lejött a pályáról”

- foglalta össze a történteket Deschamps, aki egyelőre nem tudott konkrétumokkal szolgálni a Real Madrid 33 éves sztárcsatárának állapotáról.

„Mindig történnek váratlan esetek, amelyekkel együtt kell élni, de jelen pillanatban nem tűnik drámainak a sérülése.

Azt tesszük, amit ilyenkor tennünk kell, és nem azon fogunk minden nap spekulálni, hogy vajon hogyan érzi magát” – jelentette ki az 52 éves kapitány, aki hat év szünet után küldött újra meghívót Benzemának az Eb előtt.

Az immár 83-szoros válogatott Benzema mind a walesiek, mind pedig a bolgárok elleni felkészülési meccsen játszott, gólt azonban nem szerzett.

Úgy tűnt, Benzema sem volt annyira elkeseredve:

A francia válogatott jövő kedden a németek vendégeként kezdi meg szereplését az Eb-n, majd jövő szombaton a Puskás Arénában a magyarok vendége lesz, június 23-án pedig a címvédő portugálokkal csap össze, szintén Budapesten.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában