szenvedés

2021.05.23. 14:05

Sokkoló részletek: sorsára hagyták, kínok között halt meg Maradona

Úgy tűnik, a 60 évesen elhunyt Diego Armando Maradona valóban nem kapott megfelelő orvosi ellátást.

(FILES) In this file photo taken on November 02, 2019 Gimnasia y Esgrima team coach Diego Armando Maradona gestures to supporters as he leaves the field after an Argentina First Division Superliga football match against Estudiantes, at El Bosque stadium, in La Plata, Buenos Aires province, Argentina. - Seven people have been placed under formal investigation for manslaughter in Argentina over the death last year of footballing legend Diego Maradona, AFP has learned from a judicial source on May 19, 2021. The accused -- who include Maradona's neurosurgeon Leopoldo Luque, psychiatrist Agustina Cosachov and psychologist Carlos Diaz -- potentially face between eight and 25 years in prison. (Photo by ALEJANDRO PAGNI / AFP)

Forrás: ALEJANDRO PAGNI / AFP

Fotó: AFP

Előre megfontolt szándékkal elkövetett gyilkossággal emeltek vádat hét ember ellen. Őket teszik felelőssé Diego Maradona halála miatt- írja a Sport1, amely hozzáteszi, ezt az információt AFP francia hírügynökség ezt igazságügyi körökből tudta meg.

 

A vádak a Maradona szívrohamban bekövetkezett halálát vizsgáló szakértői testület kutatási eredményein alapulnak. A jelentés megállapította, hogy a 60 évesen elhunyt Maradona nem kapott megfelelő orvosi ellátást, a haláláig hosszú, gyötrelmes időszakon ment keresztül, magára hagyták, és legalább 12 órán át szenvedett.

Maradona haláláért Leopoldo Luque idegsebészt, Agustina Cosachov pszichiátert, Carlos Diaz pszichológust és Mariano Perronit, az ápolók vezetőjét teszik felelőssé. A törvényszék nem megfelelő kezeléssel, és általános gondatlansággal vádolja őket. A vádlottak nem hagyhatják el Argentínát, és május 31-június 14 között meg kell jelenniük a vizsgálaton. Nyolctól 25 évig terjedő börtönbüntetést kaphatnak.

Az ügyészek úgy vélik, Maradona halála nem az orvosai műhibájából vagy hanyagságából következett be, hanem abból, hogy tudták, az egykori futballsztár haldoklik, mégsem tettek semmit ellene. Az ügyészek állítólag egy sor üzenetet és hangfelvételt megszereztek, amelyekből kiderül, az orvosi csapat tisztában volt azzal, hogy Maradona élete utolsó hónapjaiban alkoholt és marihuánát használt.

Az orvosi jelentés szerint Maradona halálát súlyos szívelégtelenség, tüdőödéma és a légzésleállása okozta.

Borítókép: Maradona 2019 novemberében

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában