premier league

2021.05.22. 09:33

Kane nem akar külföldre igazolni

A Tottenham Hotspur sztárcsatára, Harry Kane kijelentette, hogy nem akar külföldre igazolni, nyilatkozata alapján pedig feltételezhető, hogy a bajnok Manchester City labdarúgócsapatában folytathatja a pályafutását.

Tottenham Hotspur's English striker Harry Kane reacts after the final whistle during the English Premier League football match between Tottenham Hotspur and Aston Villa at Tottenham Hotspur Stadium in London, on May 19, 2021. (Photo by Richard Heathcote / POOL / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /

Forrás: AFP / POOL

Fotó: Richard Heathcote

A válogatott támadó jövőjéről sokat spekulál a sajtó, különösen az után, hogy állítólag közölte klubja vezetőségével: a nyáron távozni akar. Egy friss interjúban aztán úgy fogalmazott, hogy Kevin De Bruyne, a City középpályása az a játékos, akivel a legszívesebben játszana együtt. A Manchester a hírek szerint le is igazolná a 27 éves futballistát, a Spurs azonban nem akarja „csak úgy” elengedni, ráadásul még 2024-ig szól a szerződése.

„Amikor De Bruyne játékát nézem, azt gondolom, nagyon különleges labdarúgó. És ha őszinte akarok lenni, sok labdája a csatárok álma. Labdával és labda nélkül is nagyszerű játékos, jó a letámadásban, de az előkészítésben a legjobb”

- fogalmazott Kane, aki eddig 165 gólt szerzett a Premier League-ben.

A rekordot 255 találattal Alan Shearer tartja, és Kane azt mondta Gary Neville-nek a The Overlap podcastben nyilatkozva, hogy maradni akar Angliában, és szeretné megdönteni ezt a csúcsot.

„Talán a sérülések akadályozhatnak ebben. És persze a külföldre igazolás is opció lehet majd valamikor, de a közeljövőben nem érdekel ez a lehetőség. Úgy érzem, látva Messit, Ronaldót és Ibrahimovicot, hogy van még hét-nyolc évem a legmagasabb szinten”

- jelentette ki a futballista.

Kane akár több trófeát is gyűjthetett volna már a Tottenhammel, de mindannyiszor csalódnia kellett: kétszer harcban voltak a bajnoki címért, elvesztettek két ligakupa-döntőt, két FA Kupa-elődöntőt és a 2019-es Bajnokok Ligája-fináléban is alulmaradtak. Jelenleg pedig még az is elképzelhető, hogy a következő idényben nem indulhatnak az európai kupaküzdelmekben.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában