nba

2021.05.25. 08:26

Fölényes győzelemmel növelte előnyét a Milwaukee

A Milwaukee Bucks 34 pontos különbséggel szerezte meg második győzelmét a tavaly nagydöntős Miami Heat ellen az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) rájátszásának első fordulójában, amelyben az egyik fél negyedik sikeréig tartanak a párharcok.

A 22 triplát dobó Bucks legjobbja, az elmúlt két szezon alapszakaszának legértékesebb kosarasa (MVP), Jannisz Antetokunmpo 31 ponttal és 13 lepattanóval rukkolt elő. A Milweukee-t tavaly éppen a Miami búcsúztatta a playoff második körében.

Nyugaton a Denver 1-1-re egyenlített annak ellenére, hogy a vendég Portlandben Damian Lillard 42 pontot szórt. A Trail Blazers ásza 32 pontot szerzett az első félidőben, közte nyolc triplát – egyet csaknem félpályáról -, ezzel beállította az egy félidő alatt dobott hármasok NBA-rekordját a rájátszásban. Hasonló teljesítményre csak a torontói Vince Carter volt képes 2001 májusában.

A Nuggetset ezúttal is Nikola Jokic repítette, a szerb sztár 38 ponttal járult hozzá az arizonaiak sikeréhez.

Eredmények, főcsoport-negyeddöntők:

Keleti főcsoport, 2. mérkőzés:

Milwaukee Bucks–Miami Heat 132–98

A párharc állása: 2–0 a Milwaukee javára.

Nyugati főcsoport, 2. mérkőzés:

Denver Nuggets–Portland Trail Blazers 128–109

A párharc állása: 1–1

A párharcok az egyik csapat negyedik győzelméig tartanak.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában