premier league

2021.05.18. 18:00

Cantona a Hírességek Csarnokának harmadik tagja

Eric Cantona lett az angol labdarúgó Premier League Hírességek Csarnokának harmadik tagja Alan Shearer és Thierry Henry után.

Former French international Eric Cantona poses as he arrives prior to the UEFA Champions League football group stage draw ceremony in Monaco on August 29, 2019. (Photo by Valery HACHE / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Valery Hache

Shearert, a Newcastle United legendás csatárát, és az Arsenal volt francia támadóját, Henryt április végén iktatták be. A Premier League keddi tájékoztatása szerint a harmadik futballista, akit ez a megtiszteltetés ért, a Manchester United korábbi francia csatára, Cantona, aki a hírt kommentálva szokásához híven nem fogta vissza magát.

„Nagyon boldog és büszke vagyok, de nem vagyok meglepve. Akkor lepődtem volna meg, ha nem választanak be”

- mondta Cantona.

„Szerencsés voltam, hogy ebben a csapatban játszhattam, csodálatos futballistákkal, vezetőedzővel és szurkolókkal”

- tette hozzá.

A jövő hétfőn 55 éves Cantona 1992 és 1997 között öt idényen át erősítette az MU-t, amellyel négy bajnoki aranyérmet nyert. Az együttesben – melyet a legendás Sir Alex Ferguson irányított – 156 bajnoki találkozón 70 gólt szerzett. Cantona az MU előtt 1992-ben a Leeds Uniteddal nyert bajnoki címet, és 1997 májusában 31 évesen vonult vissza.

A Hall of Fame az 1992-ben indult Premier League-ben szerepelt futballisták tehetségét és eredményeit hivatott ünnepelni. A bekerülés alapfeltétele, hogy az illető már visszavonult játékos legyen.

Shearer a PL történetének legeredményesebb gólszerzője, a Newcastle-nél és a Blackburn Roversnél eltöltött 14 szezonja alatt 260-szor talált be az ellenfelek kapujába. A volt angol válogatott játékos 1995-ben bajnok lett a Blackburnnel, és ő az egyetlen a PL történetében, aki két különböző klub színeben is 100 gól fölé jutott.

A francia válogatottal világ- és Európa-bajnok Henry 258 meccsen klubrekordot jelentő 175 gólt szerzett az Arsenal színeiben a PL-ben. Kétszer lett bajnok a londoni csapattal, és kulcsjátékosa volt annak a gárdának, amely a 2003-04-es szezonban veretlenül lett első.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában