bajnoki hajrá

2021.04.06. 16:00

Koeman szerint a Barca már nem fog hibázni

Ronald Koeman, a spanyol labdarúgó-bajnokságban második Barcelona holland vezetőedzője képesnek tartja csapatát arra, hogy a La Ligából hátralévő kilenc meccsét egyformán megnyerje.

Barcelona's Dutch coach Ronald Koeman gives his instructions during the UEFA Champions League round of 16 second leg football match between Paris Saint-Germain (PSG) and FC Barcelona at the Parc des Princes stadium in Paris, on March 10, 2021. (Photo by FRANCK FIFE / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Franck Fife

A szakember azt követően fogalmazott így, hogy a 29. forduló hétfői mérkőzésén hajrágóllal 1-0-ra legyőzték otthon a Valladolidot. Koeman kiemelte: ezúttal nem voltak kellően frissek, amit szerinte a válogatott szünet okozott. Hozzátette: ha ismét korábbi teljesítményükre lesznek képesek, akkor meg tudják nyerni az összes mérkőzésüket a bajnoki idényben.

„A hétfői találkozónk azonban emlékeztetett minket arra, hogy mindig a legjobb játékunkat kell nyújtanunk, és végig koncentráltnak kell maradnunk a meccseken.

Nem kezdtünk jól, de a második félidőre feljavultunk. Változtattunk a taktikán, és volt néhány cserénk, ami után már sokkal jobban játszottunk” – mondta.

A Valladolid elleni meccsen a szerencsével sem álltak hadilábon a katalánok: a vendégeknek volt kapufájuk, Jordi Alba tizenhatoson belüli kezezését nem ítélték szabálytalannak, illetve 11 perccel a vége előtt, még gól nélküli állásnál emberelőnybe kerültek. Koeman szerint értékelendő, hogy végig bíztak a három pont megszerzésében, és tettek is azért.

„Nem voltunk a topon, de néha tudni kell megszenvedni a győzelemért. Végül megérdemelten nyertünk”

- nyilatkozta. Kiemelte: fontos volt, hogy egy pontra megközelítsék az éllovas Atlético Madridot – amely vasárnap 1-0-ra kikapott a Sevilla otthonában -, és visszaelőzzék a Real Madridot, illetve megőrizzék a címvédővel szembeni kétpontos előnyüket. A holland tréner szerint a bajnokság döntő szakaszában vannak, és az aranyéremért zajló versengés végig izgalmas marad.

A Barcelona legközelebb szombaton, a tabellán harmadik Real Madridnál vendégeskedik a La Ligában, és amennyiben megnyeri az idegenbeli El Clásicót, úgy legalább egy napra kétpontos előnnyel biztosan a tabella élére ugrik, mert az Atlético csak vasárnap látogat a Betishez.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában