bundesliga

2021.04.27. 14:00

A Bayern és a Leipzig megállapodott Nagelsmannról

A Bayern München megállapodott az RB Leipziggel arról, hogy Julian Nagelsmann, a lipcseiek vezetőedzője a következő szezontól a bajor futballklubnál folytatja pályafutását.

(FILES) This file photo taken on February 9, 2020 shows Bayern Munich's head coach Hansi Flick (R) and Leipzig's German head coach Julian Nagelsmann (L) prior to the German first division Bundesliga football match FC Bayern Munich v RB Leipzig in Munich, southern Germany. - According to media reports from April 27, 2021, Nagelsmann will take over as coach at German record club FC Bayern Munich from Hansi Flick next season. (Photo by Christof STACHE / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Christof Stache

A Bayern kedden megerősítette azokat a sajtóértesüléseket, melyek alapján a 33 éves trénert ötéves szerződés várja a münchenieknél,

akik rekordösszegű lelépési díjat – a hírek szerint 25 millió eurót – fizetnek érte.

Ezzel egyszersmind megnyílt az út a Bayern-edző Hansi Flick előtt a német szövetségi kapitányi poszt felé. Flick aktuális szerződését, amely 2023 júniusáig szólt, június 30-án felbontják.

A 2019-ben a Hoffenheimtől ötmillió euróért érkezett Nagelsmann nevét azután hozták összefüggésbe a Bundesligában címvédés előtt álló bajor sztárcsapattal, hogy az 56 éves Flick bejelentette távozási szándékát. A fiatal szakember – aki a magyar válogatott Gulácsi Péter, Willi Orbán és Szoboszlai Dominik edzője Lipcsében – az elmúlt idényben a Bajnokok Ligája elődöntőjébe jutott a Leipziggel.

Németországban eddig az osztrák Adi Hütter volt a legdrágább tréner, aki 7,5 millió euróért ül át a nyáron a Frankfurttól a Borussia Mönchengladbach kispadjára. A nemzetközi porondon a portugál Andre Villas Boas tartja a rekordot, aki 2011-ben 15 millióért váltott a Portótól a Chelsea-hez.

„Julian Nagelsmann egy új edzőnemzedéket képvisel”

- jelentette ki Herbert Hainer Bayern-elnök. „Fiatal kora ellenére már lenyűgöző pályafutást tudhat maga mögött, és meggyőződésünk, hogy vele folytatni tudjuk az elmúlt évek sikereit. Hansi Flicknek pedig mindig helye lesz a klub történelemkönyvében” – tette hozzá.

Flicket már egy ideje a válogatottól a nyári Európa-bajnokság után búcsúzó Joachim Löw utódjaként kezelik.

Ő maga ugyan nem erősítette meg, hogy szakvezetői ambíciói vannak, de korábban úgy fogalmazott, „ez egy olyan opció, amelyet minden edzőnek meg kell fontolnia”.

Löw egykori segítője 2019 novemberében vette át a bajor elitalakulat irányítását, amellyel azóta mindent megnyert, ráadásul a Bajnokok Ligája történetében első csapatként tavaly százszázalékos teljesítménnyel diadalmaskodott. A mostani szezonban viszont már a BL-től és a Német Kupától is búcsúzott a Bayern, amely a Bundesliga megnyerésével vigasztalódhat, ugyanis három fordulóval a vége előtt hétpontos előnnyel vezet az RB Leipzig előtt.

Ami a lipcseieket illeti, a hírek szerint az amerikai Jesse Marsch a legesélyesebb a megüresedett edzői posztra, így Szoboszlai Dominik ismét együtt dolgozhat korábbi trénerével. A 47 éves szakvezető korábban segédedzőként is dolgozott a Leipzignél, 2019 óta pedig az osztrák testvérklubot, a Red Bull Salzburgot irányítja. Marsch egyelőre csak annyit nyilatkozott, hogy nagyszerű ötletnek tartaná, ha lehetőséghez jutna vezetőedzőként Lipcsében.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában