utánpótlás

2021.03.12. 14:45

Mekkora űrt hagy majd maga után Nadal, Federer és Djokovic?

Andrea Gaudenzi, a férfi tenisztornákat szervező ATP elnöke szerint a sportág átvészeli majd Roger Federer, Rafael Nadal és Novak Djokovic hiányát a „Nagy Hármas” visszavonulása után.

Serbia's Novak Djokovic (L) pats Switzerland's Roger Federer after his victory during their men's singles semi-final match on day eleven of the Australian Open tennis tournament in Melbourne on January 30, 2020. (Photo by DAVID GRAY / AFP) / IMAGE RESTRICTED TO EDITORIAL USE - STRICTLY NO COMMERCIAL USE

Forrás: AFP

Fotó: David Gray

„Ha helyesen cselekszünk, egyáltalán nem kell aggódnunk a sportágunkért, de ez nem azt jelenti, hogy bármit is elvitatnék ettől a három nagyszerű játékostól” – nyilatkozta Gaudenzi.

Hangsúlyozta,

minden idők három legjobb játékosának elvesztése hatalmas csapást jelentene minden sportág számára, de a tenisz elég erős ahhoz, hogy boldoguljon a visszavonulásukat követően is.

Federer, aki szerdán tért vissza a pályára 405 nap után, augusztusban lesz negyvenéves, Nadal 34, Djokovic pedig 33 esztendős. Előbbi kettő húsz-húsz, utóbbi pedig 18 Grand Slam-tornagyőzelemmel büszkélkedhet, ezzel ők vezetik az örökrangsort a 2002-ben visszavonult Pete Sampras (14) előtt.

„Nagyon nehéz lesz bárkinek is elérnie ezeket a rekordokat annak ellenére, hogy Sampras visszavonulásakor ugyanezt mondtam. Azt hittem, soha senki nem dönti meg Pete csúcsait, ennek a három srácnak mégis sikerült, tehát soha ne mondd, hogy soha!”

- nyilatkozta Gaudenzi.

A „Nagy Hármas” tagjai két évtized után is a lelátókra csábítják a szurkolókat, miközben reklámértékük vonzza a hirdetőket és a támogatókat. A legutóbbi 68 Grand Slam-torna közül csak 11-et nem ők nyertek. Gaudenzi szerint ha nem is feltétlenül azonnal, de újabb bajnokok és közönségkedvencek jelennek majd meg a sportágban.

„Sampras visszavonulása után aggódtunk, hiszen nem arról volt szó, hogy amikor Roger nyerni kezdett, azt mondtuk: ez a srác fog megmenteni minket. Képesek leszünk új személyiségek, új bajnokok felépítésére, akik felkeltik a rajongók figyelmét” – magyarázta a korábbi profi teniszező.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában