Liverpool - Leipzig

2021.03.11. 12:30

Klopp büszke a csapatra

A védőjátékosok teljesítményét dicsérte Jürgen Klopp, az FC Liverpool vezetőedzője, miután csapata szerdán 2-0-ra legyőzte a budapesti Puskás Arénában a magyar válogatott kapus Gulácsi Péterrel felálló RB Leipziget, és ezzel bejutott a legjobb nyolc közé a labdarúgó Bajnokok Ligájában.

Liverpool's German manager Jurgen Klopp gestures from the side-lines during the UEFA Champions league Last 16 2nd Leg football match between Liverpool and RB Leipzig at Puskas Arena in Budapest, Hungary, on March 10, 2021. (Photo by Attila KISBENEDEK / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Attila Kisbenedek

„A két belső védőnk hihetetlenül jól futballozott, de igazából az egész védelem kiemelkedően teljesített.

A Lipcse ellen mindig nagyon nehéz a hátul lévők dolga, mert végig gyors támadásokat vezetnek minden irányból”

- foglalta össze Klopp a látottakat, miután tanítványai 4-0-s összesítéssel kiejtették a Leipziget. A párharc első mérkőzését szintén a Puskás Arénában rendezték, akkor a németek voltak a pályaválasztók, de a Pool azon is 2-0-ra diadalmaskodott.

„Nyomás alatt kellett tartanunk őket, és arra kényszeríteni, hogy a szabad labdákat minél előbb előrefelé kelljen megjátszaniuk” – mondta Klopp, aki kiemelte, hogy az egész csapat mélyen tudott védekezni, ami szerinte nagyon fontos volt.

„Mindenkinek jó meccse volt, mindannyian jó teljesítményt nyújtottak”

- tette hozzá a német szakember.

Az angol bajnoki címvédőnek a Premier League-ben nagyon nem megy a játék, hazai pályán sorozatban hat PL-összecsapást bukott el, szerda este viszont már az első félidőben is számos helyzetet alakított ki, ám Gulácsi hárította a próbálkozásokat. A folytatásban aztán sikerült feltörnie a Poolnak a németek védelmét, és az első találkozóhoz hasonlóan Szalah, valamint Mané góljával győzött és továbbjutott.

„Nem voltunk elég jók, nem tudtunk igazán veszélyes helyzetekbe kerülni és gólokat szerezni” – nyilatkozta a lefújás után Julian Nagelsmann, a Leipzig vezetőedzője.

„Az elején túl sokat gondolkodtunk, inkább fejből, mint szívből játszottunk, és ha ilyenkor nem jönnek a lehetőségek, akkor egyre inkább elfogy a lendület”

- tette hozzá a tréner.

Gulácsi ugyanakkor úgy vélte, nem futballoztak rosszul: „alapvetően a meccs a mi szempontunkból nem volt rossz, ami viszont nagyon hiányzott, az egy gól”.

A lipcsei együttesben a sérüléséből felépülőben lévő – szintén magyar válogatott – Szoboszlai Dominik változatlanul nem kaphatott lehetőséget szerdán, a kézközépcsonttörése után már bevethető Willi Orbán pedig a kispadról nézte végig a találkozót.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában