nhl

2021.03.02. 08:27

A Golden Knights állította meg a Minnesotát

A Vegas Golden Knights hosszabbítás után 5-4-re legyőzte a Minnesota Wild gárdáját az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) legutóbbi játéknapján, a vendégcsapatnak ezzel megszakadt a hat mérkőzés óta tartó veretlenségi sorozata.

A nevadai együttes ugyan 4-2-es hátrányban volt a második harmadot követően, de a záró játékrészben előbb szépített, majd az utolsó percben – amikor kapusa helyett is mezőnyjátékos volt a jégen – sikerült egyenlítenie. A ráadásban aztán a Vegas Max Pacioretty második találatával a győzelmet is megszerezte. A vendégeknél Marcus Foligno, a hazaiaknál Pacioretty zárt két góllal és egy gólpasszal.

A Toronto Maple Leafs három nap alatt másodszor is úgy verte idegenben az Edmonton Oilers gárdáját, hogy gólt sem kapott. Ez ezért is nagy eredmény, mert a pontlista első két helyén a hazai csapat első sorának két támadója, Connor McDavid és Leon Draisaitl áll. Michael Hutchinson 31 védést mutatott be a hibátlan teljesítményhez. A Vancouver Canucks ugyancsak hálóőre remeklésével nyert vendégként: Thatcher Demko 27 hárítással óvta meg kapuját a góltól a Winnipeg Jets otthonában.

Az Ottawa Senators a vendég Calgary Flames 5-1-es felülmúlásával elmozdult a sereghajtó pozícióból, de a kanadai csoportban továbbra is utolsó helyen áll. A kétszer is eredményes Drake Batherson sorozatban hatodik meccsén ütött gólt.

Eredmények:

Vegas Golden Knights-Minnesota Wild 5-4 – hosszabbítás után

Florida Panthers-Carolina Hurricanes 2-3 – hosszabbítás után

Ottawa Senators-Calgary Flames 5-1

Winnipeg Jets-Vancouver Canucks 0-4

Anaheim Ducks-St. Louis Blues 4-5

Edmonton Oilers-Toronto Maple Leafs 0-3

San Jose Sharks-Colorado Avalanche 6-2

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában