Járvány

2021.01.04. 19:17

A dortmundi vezérigazgatót egyre jobban lehangolja a nézők nélküli Bundesliga

Az okokat megérti ugyan Hans-Joachim Watzke, de az üres lelátók előtt zajló összecsapásokat lélektelennek tartja.

Lehangolónak nevezte a Borussia Dortmund vezérigazgatója, hogy a koronavírus-járvány miatt a labdarúgó Bundesligában továbbra is zárt kapuk mögött kell lejátszani a mérkőzéseket.

Az okokat megérti ugyan, de – mint mondta – az üres lelátók előtt zajló összecsapásokat lélektelennek tartja.

„A légkör minden hónapban egyre inkább lehangol. Ülsz ebben a steril környezetben, távolságtartással és maszkban. Szörnyű!” – fogalmazott Hans-Joachim Watzke a Kicker magazinnak.

Az idény elején, a pandémiás helyzet némi javulásakor korlátozott számban beengedtek nézőket a stadionokba, így a dortmundiba is, de novembertől megint visszaállt a korábbi helyzet.

„Könnyeztem az örömtől, amikor nagyjából tízezer néző előtt játszottunk a Gladbachhal és a Freiburggal – és így voltak ezzel sokan mások is” – mondta Watzke, aki szerint a válság miatti gazdasági visszaesés később jelenik majd meg a számokban, de legalább a televíziós bevételek beérkeznek, és a közvetítések jóvoltából a nézők szórakozhatnak.

„A nézettségi adatok egyre inkább azt jelzik, hogy a labdarúgás egy kis szórakozást és örömet nyújt az embereknek ezekben a nehéz időkben” – tette hozzá.

A Dortmund 14 forduló után a negyedik helyen áll a Bundesligában.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában