tisztelet

2020.11.30. 11:30

A Napoli és Messi is Maradonára emlékezett

Egykori klubja, a Napoli a múlt szerdán elhunyt Diego Maradonára emlékezett vasárnap este az AS Roma elleni bajnokin, a nápolyi labdarúgócsapat vezetőedzője, Gennaro Gattuso pedig arra kérte a gyászoló szurkolókat, hogy viseljenek maszkot.

Lorenzo Insigne of SSC Napoli tributes to Diego Armando Maradona during the Serie A match between SSC Napoli and AS Roma at Stadio San Paolo, Naples, Italy on 29 November 2020. (Photo by Giuseppe Maffia/NurPhoto)

Forrás: AFP / NurPhoto

Fotó: Giuseppe Maffia

A hazai gárda nemcsak az eredménnyel, a 4-0-s sikerrel tisztelgett korábbi játékosa előtt. A kezdés előtt a csapatkapitány Lorenzo Insigne virágcsokrokat helyezett el a Maradonára emlékező molinók előtt, amelyeket az üres lelátókra tettek ki. A város tervei szerint a stadiont hamarosan az argentin legendáról nevezik majd el.

A Napoli első bajnokiját játszotta Maradona halála óta, a játékosok különleges, az argentin mezre emlékeztető szerelésben léptek pályára. A támadót szinte istenként tisztelik a dél-olaszországi városban, miután 1987-ben és 1990-ben megnyerte a Serie A-t a csapattal.

A meccs első gólját Insigne szerezte, aki a gólöröm során egy Maradona nevét és mezszámát viselő trikót mutatott fel, s megcsókolta azt.

A mérkőzés után Gattuso arról beszélt, a vírushelyzet közepette aggasztja, hogy a gyászoló drukkerek nem viselnek maszkot. A múlt heti halálhírre több ezer szurkoló lepte el Nápoly utcáit, s azóta is sokan rendszeresen összegyűlnek a stadionnál.

„Szomorúság övezi Diego halálát, és talán nem erről kellene beszélnem, de mégis megteszem: túl sok embert látok maszk nélkül és szerintem a városnak meg kellene őriznie a józan eszét”

- fogalmazott a vezetőedző.

Maradona honfitársa, Lionel Messi is lerótta kegyeletét csapata, a Barcelona vasárnapi mérkőzésén. Ő szerezte a katalánok negyedik, egyben utolsó gólját a vendég Osasuna ellen, s miután megünnepelte a találatot társaival, félrevonult,

levette a mezét, amely alatt egy olyan vörös-fekete, 10-es számmal ellátott trikót viselt, mint otthoni klubja, a Newell's Old Boys.

Maradona 1993-ban rövid ideig erősítette a rosariói csapatot, s ugyanilyen mezt viselt. Messi az ég felé emelte a tekintetét és a karjait, így búcsúzott a legendás elődtől, aki szintén szerepelt a Barcelonában is.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában