bajnokok ligája

2020.10.29. 13:40

Nagelsmann: már a testméretekben is nagy a különbség

Csapata védekezését bírálta Julian Nagelsmann, az RB Leipzig vezetőedzője a Manchester Unitedtől a Bajnokok Ligája csoportkörében elszenvedett súlyos vereség után.

RB Leipzig's German coach Julian Nagelsmann shouts instructions to his players from the touchline during the UEFA Champions league group H football match between Manchester United and RB Leipzig at Old Trafford stadium in Manchester, north west England, on October 28, 2020. (Photo by Anthony Devlin / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Anthony Devlin

A szerdai találkozón az angolok 5-0-ra verték a Gulácsi Péterrel a kapuban felálló németeket – Willi Orbán a kispadról nézte a találkozót.

„El lehet veszíteni egy mérkőzést, de akkor sem szabad ellenállás nélkül három gólt kapni, ahogy az utolsó három találatnál történt”

- mondta a német tréner, akinek vezetésével az elmúlt idényben elődöntőt vívott a Lipcse.

Nagelsmann szerint a Manchester United játékosai fizikálisan is jobbak voltak.

„Ha csak a testméreteket veszem figyelembe, akkor is látszik a különbség, emiatt sok légi párbajt vesztettünk, de a földön is erősebbek voltak.

A Premier League nyilvánvalóan keményebb, mint a Bundesliga, ami a párharcokban megmutatkozott” – fogalmazott Nagelsmann.

Az edző leszögezte, az utolsó 15 percben nyújtott teljesítményük hosszú ideje a legrosszabb volt, és ennek közbe van ahhoz is, hogy túlságosan tisztelték az ellenfelet.

„Az eredmény rosszabbnak tűnik, mint amilyen a játékunk volt. Nem védekeztünk eléggé szigorúan, túl gyakran vesztettük el a labdát. Sokkal több volt bennünk” – vélekedett.

A csoportban két forduló után a Manchester United vezet hat ponttal az egyformán három pontos Paris Saint-Germain és RB Leipzig előtt, a török Basaksehir pont nélkül áll a negyedik helyen.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában