Járvány

2020.09.22. 12:24

Októbertől sem térhetnek vissza a nézők a brit sporteseményekre

A koronavírus-járvány második hulláma nem teszi lehetővé a tömeges újranyitást – magyarázta a döntést Michael Gove, a brit kormány munkáját összehangoló kabinetiroda miniszteri rangú vezetője.

A korábbi tervekkel ellentétben jövő csütörtöktől sem térhetnek vissza a nézők a sporteseményekre Nagy-Britanniában.

Michael Gove, a brit kormány munkáját összehangoló kabinetiroda miniszteri rangú vezetője kedden úgy fogalmazott, a koronavírus-járvány második hulláma nem teszi lehetővé a tömeges újranyitást. Hozzátette, továbbra is azt tervezik, hogy fokozatosan nyitják majd meg a lelátókat a szurkolók előtt, de ez nem a megfelelő pillanat arra, hogy mindezt elkezdjék.

A kormány azt tervezte, hogy október 1-től legalább 25, legfeljebb 33 százalékos kihasználtsággal működhetnek a sportlétesítmények, mivel az események nyári újrakezdése óta zárt kapuk mögött zajlanak a mérkőzések és a versenyek.

Michael Gove elmondta, a vírus szabadtéren nem terjed úgy, mint fedett körülmények között, de a sportesemények jellegéből adódóan sokszor jönnek létre csoportosulások a be- és kiléptetésnél, vagy például a büféknél.

„Elismerjük, hogy nemzetünk életének létfontosságú része a sport, és megvizsgáljuk, mit tehetünk, hogy támogassuk a sportolóinkat és a klubjainkat ebben a kihívásokkal teli időszakban” – nyilatkozta.

A BBC beszámolója szerint több mint száz brit sportszövetség írta alá azt a közösen megfogalmazott levelet, amelyben a koronavírus-járvány miatt sürgős segélycsomagot kérnek Boris Johnson miniszterelnöktől.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában