kimagasló teljesítmény

2020.09.07. 13:30

A riválisok egyértelműen Szoboszlaiék elsőségére tesznek

Az osztrák labdarúgó-bajnokság élvonalában érdekelt csapatok vezetőedzői egyöntetűen úgy vélik: Szoboszlai Dominik csapata, a Red Bull Salzburg megvédi címét a következő szezonban.

FC Red Bull Salzburg's Dominik Szoboszlai celebrates with the trophy after winning the title after the Austrian Bundesliga football match between FC Red Bull Salzburg and SK Puntigamer Sturm Graz in Salzburg, on July 1, 2020. (Photo by BARBARA GINDL / APA / AFP) / Austria OUT

Forrás: AFP / APA

Fotó: Barbara Gindl

Az APA osztrák hírügynökség körkérdésére öt tréner mindenféle megjegyzés nélkül ezt a gárdát jelölte meg bajnokként, de a többi szakemberben sem volt sok kétség.

Az Austria Wient irányító Peter Stöger úgy fogalmazott,

„óriási meglepetés lenne, ha nem a Salzburg nyerne”,

míg Christian Ilzer, a Sturm Graz mestere azt mondta,

a bajnokcsapat „egy tökéletes mű”,

s a salzburgiak az elmúlt években nemzeti és nemzetközi szinten is bizonyítottak, ezért ismét ők a favoritok.

Az edzők szerint a Rapid Wien, a LASK és a Wolfsberger AC lehet a legnagyobb kihívó, vagy legalábbis ezek az együttesek küzdhetnek majd a második helyért.

Az osztrák bajnokság 2020/21-es idénye pénteken kezdődik, a magyar válogatott Szoboszlai gárdája, a Salzburg a Wolfsberger AC-hez látogat vasárnap.

Forrás: MTI

Borítókép: Szoboszlai az elmúlt szezon aranyérmével a nyakában

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában