juventus

2020.08.08. 13:15

Sarri: többet kaptam, mint vártam

Maurizio Sarri, a Juventus vezetőedzője szerint jövője nem a pénteki mérkőzésen múlik, amelyen csapata a labdarúgó Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő hazai visszavágóján 2-1-re legyőzte ugyan az Olympique Lyont, de idegenben szerzett góllal mégis a franciák jutottak tovább.

Juventus' Italian coach Maurizio Sarri looks on during the UEFA Champions League round of 16 second leg football match between Juventus and Olympique Lyonnais (OL), played behind closed doors due to the spread of the COVID-19 infection, caused by the novel coronavirus, at the Juventus stadium, in Turin , on August 7, 2020. (Photo by Miguel MEDINA / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Miguel Medina

„Ha nem lennék letörve a kiesés miatt, akkor örülnék csapatom teljesítményének és győzelmének, mert többet kaptam a játékosaimtól ezen a meccsen, mint amire előzetesen számítottam. Azt hiszem, nagyszerűen játszottunk. Nem estünk szét, amikor az ellenfél büntetőből előnyt szerzett, és a fordításunkat követően, amikor már 2-1-re vezettünk, három vagy négy komolyabb lehetőségünk is volt a gólszerzésre” – mondta Sarri. Hozzátette: a BL-ben hat győzelemmel, egy döntetlennel és egy vereséggel nem lehetnek ott a nyolc között, miközben ilyen eredménysorral egy bajnoki rendszerű pontszámítással az első vagy a második helyen kellene állniuk.

A Juventust tavaly nyár óta irányító tréner a torinói jövőjével kapcsolatban – szerződése 2022 nyaráig szól – kiemelte: nem hinné, hogy a vezetők egyetlen meccs alapján hoznának döntést arról, valószínűbbnek tartja, hogy egészében értékelnek egy folyamatot. Sarri hozzátette: a koronavírus-járvány miatt egyébként is rendhagyó idény áll mögöttük.

„Több hónap telt el úgy, hogy semmilyen normális munkát nem tudtunk végezni. A játékosok csak zárt helyen edzhettek, azt is egyénileg, karanténban, majd jöttek a csapattréningek, és 48 nap alatt 14 mérkőzést játszottunk” – nyilatkozta. A Juventus bajnoki címét magabiztosan védte meg, és sorozatban kilencedszer lett aranyérmes a Serie A-ban.

A Juventus elnöke, Andrea Agnelli azt mondta a Sky Sport Italiának, hogy néhány napra szükségük van a szezon kiértékelésére. A Sarri szerződésének felbontására utaló újságírói kérdésekre nem válaszolt, viszont kifejezte ragaszkodását Cristiano Ronaldóhoz.

„A szezon mérlege nyilvánvalóan keserédes. Nagyon nehéz idény van mögöttünk, a klub történelemkönyvébe fantasztikus oldalt írtunk a sorozatban aratott kilencedik bajnoki aranyéremmel, mindezt egy olyan edző irányításával, aki az amatőr ligából ért fel a legmagasabb csúcsra.

A Bajnokok Ligája viszont természetesen csalódás mindannyiunk, a vezetők, a játékosok és a szurkolók számára egyaránt. Néhány napra szükségünk van, hogy mindent alaposan kiértékeljünk, átgondoljunk, majd megvitassuk, miként vágjunk neki a következő szezonnak” – mondta Agnelli. Hozzátette: a BL az elmúlt években álom volt számukra, mostantól viszont célkitűzéssé kell válnia. A kétszeres BEK/BL-győztes Juventus legutóbb 1996-ban ünnepelhetett végső győzelmet a legrangosabb európai kupasorozatban.

Az elnök a 35 éves Cristiano Ronaldót a BL-történet legjobb játékosának nevezte.

A portugál támadót a Juventus oszlopának tartja, és biztosra veszi, hogy nem távozik tőlük idő előtt, és kitölti 2022 nyaráig szóló szerződését.

A pénteki mérkőzésen duplázó Cristiano Ronaldo végül 37 góllal zárta a klubidényt, amellyel 95 éves rekordot döntött a Juventusnál.

Viszont aktuális csapata 2010 óta először nem jutott a BL-negyeddöntőbe: a Real Madridot a tíz évvel ezelőtti nyolcaddöntőben szintén a Lyon ejtette ki.

A torinói alakulattól négy év után – a Barcelonába – távozó Miralem Pjanic kiemelte: csalódás számára a nyolcaddöntős kiesés, mert a Juventusnak többre kell törekednie a legrangosabb európai kupasorozatban.

Anthony Lopes, a francia együttes portugál kapusa elmondta: óriási öröm számára a továbbjutás, amit nagyon nehéz volt kiharcolniuk.

„A csapat hihetetlen volt együtt és egyénileg is. Ez a siker a csapat érdeme. Az a célunk, hogy minél messzebbre jussunk a sorozatban, és jogunk van gondolni erre, mert akadtak, akik a mostani továbbjutásunkban is kételkedtek. Mi viszont hittünk benne, és erős akarattal meg is csináltuk” – nyilatkozta.

A koronavírus-járvány miatt öt hónapnyi szünet után pénteken újraindult BL-ben a nyolcaddöntő két visszavágója maradt hátra, amit szombaton (ma) este rendeznek. Azt követően a sorozat Lisszabonban az egymeccses negyeddöntőkkel folytatódik szerdától, az Olympique Lyon jövő szombaton Manchester Cityvel találkozik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában