chelsea

2020.08.02. 14:10

Nem elég, hogy elbukták a kupát, több embert is veszítettek

A londoniak három futballistája is kidőlt szombaton az FA Kupa döntőjében, amelyet a klub 2-1-re elvesztett a szintén londoni Arsenallal szemben.

Chelseas English head coach Frank Lampard reacts during the English FA Cup final football match between Arsenal and Chelsea at Wembley Stadium in London, on August 1, 2020. - Arsenal won the match 2-1. (Photo by Adam Davy / POOL / AFP) / NOT FOR MARKETING OR ADVERTISING USE / RESTRICTED TO EDITORIAL USE

Forrás: AFP / POOL

Fotó: Adam Davy

A Wembley Stadionban nézők nélkül lejátszott finálé során a Chelsea gólját szerző amerikai Christian Pulisic, a csapatkapitány Cesar Azpilicueta és a szintén spanyol Pedro is harcképtelenné vált.

Frank Lampard vezetőedző szerint Pulisic és Azpilicueta izomsérüléséről még nincs pontos diagnózis, de biztosan nem épülnek fel jövő szombatra,

amikor a Chelsea a Bayern Münchenhez látogat a Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő visszavágóján. A párharc első meccsén a müncheni gárda 3-0-ra nyert Londonban.

Ami a szezon után távozó Pedrót illeti, Lampard szerint

a vállsérülést szenvedett világ- és Európa-bajnok számára minden bizonnyal a kupadöntő volt az utolsó mérkőzés a Chelsea színeiben.

A Premier League-ben negyedikként záró, ezzel a Bajnokok Ligája következő idényére indulási jogot szerző londoniaknál korábban a francia NGolo Kanté és az angol Ruben Loftus-Cheek is megsérült.

Borítókép: Lampardnak főhet a feje

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában