la liga

2020.06.24. 12:20

Setién: hiányzik belőlünk a szikra

Enrique „Quique” Setién, az FC Barcelona labdarúgócsapatának vezetőedzője elismerte, csapata nem játszik jól a bajnokság újrakezdése óta.

Barcelona's Argentine forward Lionel Messi and Barcelona's Spanish coach Quique Setien look on during the Spanish league football match FC Barcelona against CD Leganes at the Camp Nou stadium in Barcelona on June 16, 2020. (Photo by LLUIS GENE / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Lluis Gene

A szakvezető erről együttese kedd esti, az Athletic Bilbao felett aratott 1-0-s győzelmét követően beszélt.

„Amikor az ellenfelek csak kis helyet adnak neked, precíznek és agilisnak kell lenned, a játékunkból azonban ez hiányzik”

- fogalmazott Sétien annak ellenére, hogy az újrakezdés óta a katalánok három győzelmet és egy döntetlent értek el, ráadásul gólt sem kaptak.

„Nem volt könnyű az elmúlt időszak, belőlünk pedig hiányzik a szikra. Ellenfeleink rendkívül szervezetten játszanak, nehéz rést találni a védekezésükön, de hiszem, hogy a szezon további részének előrehaladtával könnyebb lesz a dolgunk”

- jelentette ki a szakvezető.

A listavezető Barcelona a La Liga két héttel ezelőtti újrakezdése óta előbb 4-0-ra legyőzte a Mallorcát, majd 2-0-s diadalt aratott a Leganés felett. Ezt követte a Sevilla elleni gólnélküli döntetlen, majd a Bilbao elleni szűk siker. A Real Madrid – amely szerda este (ma) a Mallorcát fogadja a 31. fordulóban – az előző forduló végén pontszámban utolérte a címvédőt, amely a Bilbao elleni sikerével hárompontos előnyre tett szert a tabellán.

Ahhoz, hogy a címvédő katalánok ismét megnyerjék a spanyol bajnokságot, az kell, hogy a hátralévő fordulókban több pontot szerezzenek, mint fővárosi riválisuk, mert pontazonosság esetén az egymás elleni eredmény a madridiaknak kedvez.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában