riói tenisztorna

2020.02.19. 09:43

Balázs Attilát nem tudta megállítani a betegség

Balázs Attila viszontagságos előzmények után jutott be nyolcaddöntőbe kedden a Rio de Janeiróban zajló, 1,9 millió dollár (576 millió forint) összdíjazású salakpályás férfi tenisztornán.

A szerencsés vesztesként főtáblára került magyar – aki karriercsúccsal 106. a világranglistán – kedden bravúrral 6:4, 6:3-ra legyőzte a 2016-os bajnok uruguayi Pablo Cuevast (46.), majd elsőként a korábbi történésekről beszélt az MTI-nek:

„A második verseny, Buenos Aires után lebetegedtem, torokgyulladás miatt két-három napig nem is edzettem, és elég erőtlenül érkeztem ide, Rióba. A főtáblára jutásért iszonyúan rossz napot fogtam ki, akkor csengett le a betegség, ráadásul az ellenfelem nagyon jól játszott. Szerencsére mégis feljutottam a selejtezőből, és jól jött, hogy nem hétfőn kellett játszani, kedden pedig már tudtam élni a lehetőségeimmel.”

A 31 éves teniszező a Curvas elleni meccsről elmondta, végig kiegyensúlyozottan tartotta a szerváját, és színvonalas csatában verte meg az uruguayit, aki salakon a világ egyik legjobbjának számít.

„Ma este mérkőzésem lesz a centerpályán, próbálom megint kihozni magamból a maximumot. Kicsit fáradt vagyok, de ha tudok pihenni, akkor nem lesz gond a regenerálódással” – tette hozzá Balázs Attila, aki hétfőtől várhatóan már a top 100-ban lesz az ATP-rangsorban.

Az MTK játékosa a nyolcaddöntőben a 88. helyen álló brazil Thiago Monteiróval találkozik, aki kedden a negyedik kiemelt argentin Guido Pellát (26.) búcsúztatta. A meccs magyar idő szerint 23 óra körül kezdődik.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában