atlétika

2020.02.20. 11:25

A rúdugró Duplantis közel volt az új világcsúcshoz

Armand Duplantis közel járt ahhoz, hogy 12 napon belül harmadszor is megdöntse a férfi rúdugrás világrekordját, ám a Liévinben rendezett fedettpályás atlétikai versenyen nem jutott át a 6,19 méteres magasságon.

A mindössze húszéves svéd sztár február 8-án Torunban javította meg egy centiméterrel a francia Renaud Lavillenie 6,16 méteres rekordját, majd egy héttel később Glasgow-ban a 6,18 méteres magasságot is átvitte.

Liévinben szinte másolta a Lengyelországban és Skóciában nyújtott teljesítményét és könnyedén teljesítette az alacsonyabb magasságokat. Ezúttal legnagyobb riválisa, a tavalyi szabadtéri világbajnokságon őt legyőző Sam Kendricks 5,90 méterig tartotta vele a lépést, ennél feljebb viszont az amerikai nem jutott.

Duplantis már győztesként elsőre ugrotta át a 6,07 métert, majd csúcsmagasságra emeltetett, melyen első és második kísérleténél is közel járt a sikerhez, végül azonban meg kellett elégednie a „sima” első hellyel.

A franciaországi viadalon az országos bajnokság előtt álló magyar atléták közül – a nemzetközi szövetség honlapja szerint – ketten indultak: a távolugró Nguyen Anasztázia 6,38 méterrel a hatodik lett, míg Kerekes Gréta 60 gáton 8.23 másodperccel nem jutott döntőbe és összességében a 11. helyen zárt.

Forrás: MTI

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!