forma-1

2019.11.17. 20:02

Verstappen nyerte a Brazil Nagydíjat

A hajrában a két Ferrari-versenyző, Sebastian Vettel és Charles Leclerc összeütközött egymással, és mindketten feladni kényszerültek a futamot.

Sao Paulo, 2019. november 17. A futamgyõztes Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzõje és a harmadik helyezett Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzõje a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Brazil Nagydíjának eredményhirdetésén a Sao Pauló-i Interlagos pályán 2019. november 17-én. MTI/AP/Silvia Izquierdo

Forrás: MTI / AP

Fotó: Silvia Izquierdo

Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Brazil Nagydíjat, amelyen a két Ferrari összeütközött és kiesett.

A 22 éves Verstappennek ez az idei harmadik, egyben pályafutása nyolcadik futamgyőzelme.

A második helyen Pierre Gasly, a Red Bull fiókcsapata, a Toro Rosso francia pilótája ért célba, míg harmadikként a futam után az immár hatszoros világbajnok brit Lewis Hamiltont (Mercedes) intették le. A hajrában a két Ferrari-versenyző, Sebastian Vettel és Charles Leclerc összeütközött egymással, és mindketten feladni kényszerültek a futamot.

Később azonban megbüntették a világbajnok brit Lewis Hamiltont (Mercedes), aki így nem a harmadik, hanem a hetedik helyen végzett.

A futam hajrájában a Safety Car két körrel a leintés előtt engedte el a mezőnyt, Hamilton azonnal elment a francia Pierre Gasly (Toro Rosso) mellett, majd a thaiföldi Alexander Albont (Red Bull) kezdte támadni, de az egyik kanyarban nekiütközött riválisa autójának, akit megforgatott.

A versenybírók ezért a manőverért öt másodperces büntetést szabtak ki a hatszoros világbajnokra, aki elfogadta a döntést.

Hamilton hátrébb sorolásával a spanyol Carlos Sainz Jr. (McLaren) lépett előre a negyedik helyről a harmadikra, és karrierje során először végzett dobogós helyen.

A világbajnokság idei szezonja két hét múlva, az Abu-Dzabi Nagydíjjal zárul az Egyesült Arab Emírségekben.

Forrás: MTI

Borítókép: A futamgyőztes Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Brazil Nagydíjának eredményhirdetésén a Sao Pauló-i Interlagos pályán 2019. november 17-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában