vb

2019.11.01. 23:20

Vereséggel búcsúzott a magyar U17-es fociválogatott

A magyar csapat nem jutott tovább csoportjából a Brazíliában zajló U17-es labdarúgó-világbajnokságon, miután pénteken 3-2-re kikapott Ecuador csapatától.

Preisinger Sándor szövetségi edző csapata azzal a tudattal léphetett pályára Goianiában, hogy győzelme esetén nagy eséllyel továbblép a csoportból, míg döntetlen esetén a másik, brazíliavárosi találkozó eredményétől függött továbbjutása.

Az ecuadori csapat kezdett kapura veszélyesebben, ám gól nem született az első játékrészben. A 23. percben a kapujából kifutó Hegyi ütközött Mercadóval, a kínai játékvezető pedig a hálóőrnek sárga lapot adott, Ecuadornak pedig büntetőt ítélt. Hosszas videobírós visszanézés után azonban mindkét döntést visszavonta, így maradt a gól nélküli állás.

A fordulást követően megszerezte a vezetést a magyar válogatott: egy ecuadori védő eladta a labdát, amit Németh combbal maga elé tett, majd a felső léc segítségével a kapuba lőtt. Negyed órán állt magyar előny az eredményjelzőn, ekkor az addig stabil magyar védekezés kétszer megingott gyors egymásutánban: előbb Balogh hibája után Vite, majd két perccel később Mercado volt eredményes.

Rövid ocsúdás után egyenlített a magyar csapat: szöglet után Németh átvehette a labdát az ötösön, és közelről volt eredményes. Nem sokkal később egy Ominger elleni, lökésgyanús szituációt videóztak, ám ezt nem követte büntető. A hajrában aztán egy újabb koncentrációs hibát büntetett az ecuadori együttes, a vereség pedig azt jelentette, hogy a magyarok számára véget ért a világbajnokság.

A 24 csapatos tornán a hat négyes csoportból az első kettő mellett a négy legjobb harmadik jut a nyolcaddöntőbe, ahonnan egyenes kieséses rendszerben folytatódik a küzdelem.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában