precíz meló

2019.11.15. 17:00

Guinness-rekordot döntött az uruguayi szövetségi kapitány

Óscar Tabárez, az uruguayi labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, bekerült a Guinness-rekordok könyvébe, mivel a sportágban egyedülálló módon már kétszáz mérkőzésen irányított egy nemzeti csapatot.

Uruguay's coach Oscar Washington Tabarez waits for the beginning of an international friendly football match between Uruguay and Peru in Montevideo on October 11, 2019. (Photo by EITAN ABRAMOVICH / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Eitan Abramovich

Az uruguayi szövetség (AUF) honlapjának pénteki beszámolója szerint a Magyarország elleni, pénteki (mai) stadionavató mérkőzés előtti este köszöntötték a 72 éves edzőt. A küldöttség budapesti szállodájának különtermében különböző ajándékok mellett a Guinness tanúsítványát is megkapta a kapitány, aki október 15-én Peru ellen irányította kétszázadik alkalommal hazája válogatottját.

 

Tabárez először 1988. szeptember 27. és 1990. június 25. között volt az uruguayiak szakvezetője, majd 2006. május 21-én ismét kinevezték a posztra. Eddigi kétszáz mérkőzésén az edző 154 játékost küldött pályára a válogatottban.

Tabárez a 2010-es dél-afrikai világbajnokságon elődöntőbe jutott az uruguay-i válogatottal, amellyel 2011-ben megnyerte a Copa Americát.

forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában