sala halála

2019.11.04. 19:00

A tragédia miatt zárhatják ki a Cardiffot az átigazolásból

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) három átigazolási időszakból kizárja a Cardiff Cityt, amennyiben nem fizeti ki a megállapított hatmillió eurót a január 21-én tragikus körülmények között elhunyt Emiliano Saláért a francia Nantes-nak.

FC Nantes supporters pay tribute as a portrait of late Argentinian forward Emiliano Sala is displayed prior to the French L1 football match between FC Nantes and Nimes Olympique at the La Beaujoire stadium in Nantes, western France on February 10, 2019. - FC Nantes football club announced on February 8, 2019 that it will freeze the #9 jersey as a tribute to Cardiff City and former Nantes footballer Emiliano Sala who died in a plane crash in the English Channel on January 21, 2019. (Photo by LOIC VENANCE / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Loic Venance

A FIFA a Nantes februári beadványa után szeptember végén döntött arról, hogy a walesi klubnak az argentin játékos 15 millió fontos vételárának első részletét át kell utalnia a franciáknak.

A Cardiff City október elején jelezte, hogy a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS) fordul, ám a FIFA illetékes bizottsága hétfőn közleményt adott ki arról, hogy

súlyos büntetést szabnak ki az egyesületre, ha nem küldi el a pénzt 45 napon belül.

A legutóbbi szezon végén az angol Premier League-ből kiesett Cardiff még nem reagált a FIFA legfrissebb közleményére, korábban viszont azt közölte: meglátása szerint

a bizonyítékok arról tanúskodnak, hogy a két klub közötti megállapodás soha nem született meg, mivel a szerződés több pontja sem valósult meg,

így pedig az semmisnek tekintendő, azaz fizetniük sem kell.

A 28 éves Salát januárban klubrekordot jelentő összegért vásárolta meg a walesi egyesület, a futballista ezért utazott Franciaországból Walesbe január 21-én egy egymotoros repülőgépen. Útközben azonban a pilóta a La Manche-csatorna fölött 1500 méteres magasságban kérte, hogy alacsonyabban haladhasson el a Guernsey-szigetnél, majd az ereszkedés közben, 700 méteres magasságnál eltűnt a radarképernyőről. Mint később kiderült, a repülő a tengerbe zuhant, roncsait csak február 3-án találták meg, benne Sala holttestével.

Forrás: MTI

Borítókép: a Nantes drukkerei egy hatalmas Sala-képpel a háttérben

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában