szerződés

2019.07.09. 12:52

Könnyen lehet, hogy eladja Neymart a PSG

A focista visszatérhet korábbi csapatához, az FC Barcelonához.

(FILES) In this file photo taken on May 4, 2019 Paris Saint-Germain's Brazilian forward Neymar looks on during the French L1 football match between Paris Saint-Germain (PSG) and OGC Nice at the Parc des Princes stadium in Paris. - Neymar failed to show up for pre-season training with Paris Saint-Germain on July 8, 2019 with the club announcing they would take "appropriate action". Paris Saint-Germain president Nasser Al-Khelaifi has warned Neymar and his other highly-paid stars that they must shape-up or ship out, claiming "celebrity behaviour" at the French champions will not be tolerated. (Photo by Lionel BONAVENTURE / AFP)

Forrás: Lionel BONAVENTURE / AFP

A Paris Saint-Germain nem zárkózik el Neymar eladásától, jelentette ki Leonardo Araújo, a labdarúgóklub sportigazgatója.

Neymar elhagyhatja a PSG-t, ha van egy olyan ajánlat, amely mindenkinek megfelel. Jelenleg azonban nem tudjuk, meg akarják-e vásárolni, és ha igen, milyen áron. Az biztos, hogy mindez nem egy nap alatt zajlik majd le

– nyilatkozta kedden a brazil Leonardo. Hozzátette, mindenki számára világos, hogy honfitársa távozni akar, de még három évig él a szerződése Párizsban, és mivel egyelőre nem kaptak ajánlatot érte, konkrétumokról nem beszélhetnek az ügyben.

Neymar nem jelent meg hétfőn a Paris Saint-Germain első edzésén, ezért a klubvezetők közölték: „megteszik a megfelelő lépéseket”. Erre reagálva Neymar édesapja azt nyilatkozta: a PSG-nél jól tudták, hogy a fia nem lesz ott a nyári felkészülés első napján. Elmondása szerint a csatár a Neymar Intézet elnevezésű jótékonysági szervezet vezetőjeként tevékenykedik ezekben a napokban, a programja egy évre ismert és tervezett, elhalasztani nem lehetett. Hozzátette, a francia fővárosba jövő hétfőn tér vissza.

Leonardo elismerte, tudtak a játékos brazíliai programjáról, de a futballista az időpontot nem egyeztette velük.

Neymar bokaszalag-szakadás miatt nem lépett pályára a vasárnap véget ért Copa Americán, amit hazája válogatottja házigazdaként megnyert.

Az elmúlt hetekben egyre erősödtek azok a médiaértesülések, amelyek szerint a 222 millió eurós vételárával világcsúcstartó futballista idén nyáron visszatér korábbi csapatához, az FC Barcelonához. A katalán klub elnöke, Josep Maria Bartomeu a múlt héten azt nyilatkozta, Neymar el akarja hagyni a francia fővárost, hogy visszatérjen Spanyolországba, de a PSG vonakodik eladni.

Leonardo elismerte, hogy „felületes beszélgetésig” már eljutottak a Barcelona illetékeseivel az ügyben.

Forrás: MTI

Borítókép: Neymar egy májusi meccsen

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában