amerika vagy mexikó nyer?

2019.06.14. 12:27

Új helyszíneken rendezik az Arany Kupa meccseit

Magyar idő szerint vasárnap hajnalban veszi kezdetét a közép- és észak-amerikai labdarúgó kontinensbajnokság, amely több szempontból is különleges lesz.

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Mike Nelson

Egyrészt a tornát idén először az eddigi 12 helyett 16 válogatott részvételével rendezik meg. Másrészt mostanáig kizárólag Mexikó és Kanada volt az amerikaiak társrendezője, ezúttal viszont Jamaica és Costa Rica fővárosában is rendeznek két-két mérkőzést. Méghozzá a csoportkör helyi érdekeltségű négyesének első fordulójának találkozóit.

Az esélyek viszont mit sem változtak: vélhetően Mexikó és az Egyesült Államok nemzeti együttese hódítja el a trófeát. Az eddigi 14 alkalomból csupán egyszer fordult elő, hogy más nyert: 2000-ben Kanada diadalmaskodott.

Alapvetően Mexikó számítana esélyesebbnek, ha minden játékosára számíthatna, csakhogy a védő Miguel Layun és a szélvészgyors szélső Hirving Lozano egyaránt kihagyja a tornát sérülés miatt, ráadásul vélhetően a szintén védő Hector Morenóra is ez a sors vár, miután megsérült az Ecuador ellen 3-2-re megnyert felkészülési találkozón. További három kulcsjátékos, Carlos Vela, Javier Hernandez és Hector Herrera különböző okok miatt nem vállalta a szereplést.

Nélkülük még úgy is az amerikaiak tűnnek esélyesebbnek, hogy a közép-amerikai gárda élére januárban kinevezett Gerardo Martino irányításával eddig mind a négy meccsét megnyerte a válogatott, amely sorrendben Chilét, Paraguayt, Venezuelát és Ecuadort győzte le úgy, hogy valamennyi meccsen legalább három gólt szerzett.

A négy csoport első két helyezettje jut tovább, a negyeddöntőtől pedig egyenes kieséses rendszerben folytatódik a küzdelem. A finálét július 7-én Chicagóban rendezik.

Forrás: MTI

Borítókép: a címvédő Mexikó játékosai ünnepelnek, miután győztek az Egyesült Államok ellen a labdarúgó Arany Kupán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában