szép volt!

2019.06.17. 19:49

Márton Anna bronzérmet nyert a vívó Eb-n

2016-ban ezüstöt nyert Lengyelországban, egy évvel korábban pedig szintén bronzzal tért haza Moszkvából.

Düsseldorf, 2019. június 17. Márton Anna az ukrán Olga Harlan elleni asszó közben a düsseldorfi vívó-Európa-bajnokság nõi kardversenyének elõdöntõjében 2019. június 17-én. A magyar versenyzõ kikapott, így a harmadik helyen végzett. MTI/Illyés Tibor

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

Márton Anna bronzéremmel fejezte be hétfői szereplését a düsseldorfi vívó Európa-bajnokságon.

A 24 éves magyar kardozó az öt tusra menő csoportasszókból hármat nyert meg, kettőt pedig elveszített, így a hiányos 64-es táblán már az első fordulóban vívnia kellett. A német Julika Funkét magabiztosan, 15-6-ra verte, majd a 32 között szoros mérkőzésen 15-13-ra győzött le egy másik németet, Anna Limbachhot.

A nyolcaddöntős akadályt magabiztosan vette, 15-8-ra múlta felül a spanyol Lucia Martin-Portuguest, a negyeddöntőben pedig 15-12-re verte az olasz Irene Vecchit. A fináléért az egyéniben ötszörös Eb-győztes, háromszoros világbajnok ukrán Olga Harlannal csapott össze, akitől 15-10-re kikapott.

Márton Anna ezt megelőzően 2016-ban, a lengyelországi Torúnban ezüstöt nyert Eb-n, egy évvel korábban, Moszkvában pedig harmadik volt világbajnokságon.

Forrás: MTI

Borítókép: Márton Anna az ukrán Olga Harlan elleni asszó közben a düsseldorfi vívó-Európa-bajnokság női kardversenyének elődöntőjében 2019. június 17-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában