Női kézilabda BL

2019.05.13. 11:16

Súlyos sérülése után sem tervezi a visszavonulást Lunde

Elszakadt az elülső keresztszalag Katrine Lunde bal térdében a női kézilabda Bajnokok Ligája vasárnapi bronzmérkőzésén, a norvég Vipers Kristiansand 39 éves kapusa ennek ellenére nem tervezi a visszavonulását.

A kétszeres olimpiai, egyszeres világ- és négyszeres Európa-bajnok kapus a francia Metz ellen 31-30-ra megnyert meccs első félidejének közepén sérült meg súlyosan. Előbb percekig ápolták a pályán, majd mentőautóval kórházba szállították, ahol MRI-vizsgálattal felállították a pontos diagnózist.

A Verdens Gang című norvég lap beszámolója emlékeztet rá, hogy a kiváló játékos az 1997 óta tartó pályafutása során ritkán volt sérült, ezúttal viszont

még az is elképzelhető, hogy a következő szezont teljes egészében ki kell hagynia.

Ennek ellenére nem tervezi a visszavonulást, sőt Ole Gustav Gjekstad vezetőedző elmondta, hogy a klubnál folyamatban van az új, 2023 nyaráig szóló szerződésének kidolgozása.

Az biztos, hogy Lunde lemarad a decemberi olimpiai kvalifikációs világbajnokságról, amelyen így a Siófok KC játékosa, Silje Solberg, valamint a BL-győztes Győri Audi ETO KC kézilabdázója, Kari Aalvik Grimsbö védheti a norvégok kapuját. Utóbbi azonban egy évvel ezelőtt úgy döntött, hogy „egy ideig” szünetelteti szereplését a nemzeti csapatban, és egyelőre nem határozott a visszatérésről.

A norvég TV2 beszámolója szerint

az is kérdéses, hogy Lunde ott lehet-e a jövő nyári olimpián,

pedig Thorir Hergeirsson szövetségi kapitány néhány napja úgy fogalmazott: a tapasztalt kézilabdázó továbbra is rendkívül motivált, és nagyon szeretne játszani Tokióban.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában