Európa-liga

2019.05.03. 11:23

Emery a kétgólos előny ellenére is egyenlő esélyekről beszél

Unai Emery, az Arsenal spanyol vezetőedzője szerint hiába győzték le otthon 3-1-re a Valenciát a labdarúgó Európa-liga elődöntőjének első felvonásán, a továbbjutási esélyek egyenlők.

Arsenal's Spanish head coach Unai Emery gestures on the touchline during the UEFA Europa League semi final, first leg, football match between Arsenal and Valencia at the Emirates Stadium in London on May 2, 2019. (Photo by Glyn KIRK / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Glyn Kirk

Emery a találkozó után elmondta: bár jónak tartja az eredményt, Valenciában nehéz visszavágóra és teljesen más játékra számít.

„Szurkolóik támogatásával igyekeznek majd erős nyomás alá helyezni minket”

- mondta a tréner a spanyol ellenfélről, amelynek 2008 és 2012 között a vezetőedzője volt. Hozzátette: a továbbjutásra mindkét csapatnak ugyanannyi esélye van.

Ezzel egyetértett Marcelino García Toral, a spanyol együttes szakvezetője is.

„Nem hinném, hogy bármelyik szurkolónk erősebbnek gondolná a riválist. Izgatottak és optimisták vagyunk a hazai visszavágó előtt”

- mondta. Kiemelte: ha szurkolóik egy emberként állnak a csapat mögé és kellő támogatást adnak, akkor képesek a továbbjutást jelentő győzelemre.

Frankfurt – Chelsea

A másik elődöntőben a Chelsea 1-1-t ért el Frankfurtban az Eintracht vendégeként, így a londoniak kedvezőbb helyzetből várhatják a londoni visszavágót. Maurizio Sarri, a Chelsea vezetőedzője azonban csak játékosai teljesítményével volt elégedett, a döntetlennel már nem. Hozzátette: nem rossz eredmény az idegenbeli 1-1, de megérdemelték volna a győzelmet.

„Csak a 25. perc után kezdtünk el futballozni. Viszont az első félidőben 20, a másodikban 35 percen át már jól játszottunk”

- értékelt az olasz tréner.

Adi Hütter, a német együttes osztrák szakvezetője azt mondta: az angolok szünet előtt szerzett egyenlítő találata frusztrálta őket.

„Az első fél órát követően leginkább üldöznünk kellett az ellenfelet, de elégedetten láttam, hogy a hajrában próbáltuk megszerezni a győztes gólt”

- közölte.

A visszavágókat jövő csütörtökön rendezik, míg a döntőre Bakuban kerül sor május 29-én.

Forrás: MTI

Borítókép: Emery elégedett volt a látottakkal a Valencia elleni meccsen

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában