nba-rájátszás

2019.05.08. 07:28

A Toronto és a Denver is előnyből várja a folytatást

A Toronto Raptors és a Denver Nuggets egyaránt nagyon magabiztos hazai győzelmet aratott kedden az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) rájátszásában, így a két csapat 3-2-es előnyről folytathatja a főcsoport-elődöntőket Philadelphiában és Portlandben.

A kanadaiak ásza, Kawhi Leonard az előző négy meccsen legalább 33 pontig jutott, ezúttal azonban 21 is elég volt tőle, mivel csapata a félidőben már 64-43-ra vezetett, és a hajrában 40 pontos előnyben is volt. A Raptors az utóbbi négy évben másodszor kerülhet a keleti fináléba, miután 2016-ban 4-2-re kikapott ott a Clevelandtől.

A 36 pontos diadal playoff-klubrekordot jelent a Torontónál, míg a Philadelphia 1982 óta nem kapott ki ennyire a rájátszásban. A Raptors 16 triplájával is klubcsúcsot döntött a kieséses szakaszban. A 19 labdát eladó Sixers ugyanakkor mindössze egy hármast dobott az első félidőben.

Denverben ismét Nikola Jokicnak tapsolhattak a szurkolók, a szerb légiós 25 ponttal és 19 lepattanóval zárt, utóbbival beállította a playoff-klubrekordot. A végig vezető Nuggets a nagyszünetben 18, a hajrában pedig 31 pontos előnyre tett szert. A Nuggets tíz év után kerülhet újra a nyugati döntőbe.

Eredmények, főcsoport-elődöntők:

Keleti főcsoport:

Toronto Raptors-Philadelphia 76ers 125-89

Az állás: 3-2 a Toronto javára.

Nyugati főcsoport:

Denver Nuggets-Portland Trail Blazers 124-98

Az állás: 3-2 a Denver javára.

A párharcok az egyik csapat negyedik győzelméig tartanak.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában