nyomás alatt

2019.03.05. 17:33

A Real Madrid kiesését kérte a Barcelona

Frenkie de Jong, az Ajax Amsterdam középpályása azt mondta, következő klubjának, az FC Barcelonának a képviselői azt kérték tőle, hogy igyekezzenek kiejteni a katalánok ősi riválisát, a címvédő és sorozatban háromszoros győztes Real Madridot a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében.

Luka Modric of Real fights for the ball with Frenkie de Jong and David Neres of Ajax during the UEFA Champions League Round of 16 match between Ajax Amsterdam and Real Madrid at Johan Cruyff ArenA in Amsterdam, Netherlands on February 13, 2019 (Photo by Andrew Surma/NurPhoto)

Forrás: AFP / NurPhoto

Fotó: Andrew Surma

A 21 éves holland válogatott futballista januárban egyezett meg a Barcelonával, amely 75 millió eurót (23,9 milliárd forintot) fizet érte az Ajaxnak, s amelyhez nyártól öt évre, 2024-ig csatlakozik.

„Beszéltem velük a BL-párharcról, amikor aláírtam a szerződésemet, és azt mondták,

próbáljuk meg kiütni a Realt, mert az számukra is nagyon jó lenne”

- nyilatkozta De Jong a De Telegraaf című holland napilapban.

A játékos hozzátette, bátran kell futballozniuk kedden este a Santiago Bérnabeu Stadionban, miután az első találkozón saját közönségük előtt 2-1-re kikaptak a királyi gárdától.

„Támadnunk kell, nyomás alatt kell őket tartanunk, és ha a csapat minden tagja kiveszi a részét ebből, akkor meglepetést okozhatunk”

- jelentette ki De Jong.

A Realban nem léphet pályára a sárga lapjai miatt eltiltott csapatkapitány, Sergio Ramos, akinek hiányában a szakértők szerint még sebezhetőbbé válik a madridiak mostanában amúgy sem acélos védelme. A BL-címvédő a múlt héten a spanyol Király Kupa elődöntőjének visszavágóján 3-0-ra, a bajnokságban pedig 1-0-ra kapott ki a Barcelonától otthon.

Borítókép: Frenkie de Jong üldözi Modricot a BL-párharc első felvonásán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában