Bajnokok Ligája

2019.02.12. 23:40

Manchesterben szerzett kétgólos előnyt a PSG

A vendéglátókra rájárt a rúd: Paul Pogbát kiállították, és még 2-0-ra ki is kaptak.

Manchester, 2019. február 12. Julian Draxler, a Paris Saint Germain (b) és Nemanja Matic, a Manchester United játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligájának nyolcaddöntõjében játszott elsõ mérkõzésen a manchesteri Old Trafford stadionban 2019. február 12-én. MTI/AP/Dave Thompson

Forrás: MTI

Fotó: AP/Dave Thompson

A Paris Saint-Germain (PSG) 2-0-ra nyert a Manchester United vendégeként a labdarúgó Bajnokok Ligája (BL) nyolcaddöntős párharcának első, kedd esti mérkőzésén.

A találkozó első félidejében nagy küzdelmet és kevés gólhelyzetet láthatott a közönség. A hazaiaknál Anthony Martial és Jessie Lingard is megsérült, így helyettük a második félidőre Alexis Sánchez és Juan Mata állt be.

A szünet után egy szögletet követően hamar vezetéshez jutott a PSG, amely az előny birtokában azonnal berendezkedett a biztos védekezésre,

és hét perccel később egy gyors ellentámadás végén megduplázta fölényét.

A folytatásban változatlanul sok hibával, és jellemzően pontatlanul futballoztak a vendéglátók, akiknek erejéből még a szépítésre sem futotta, sőt, vezérük, a francia világbajnok Paul Pogba a hajrában megkapta második sárga lapját, így a játékvezető kiállította.

Kylian Mbappe, a Paris Saint Germain (b) és Ander Herrera, a Manchester United játékosa (j) a labdarúgó Bajnokok Ligájának nyolcaddöntőjében játszott első mérkőzésen a manchesteri Old Trafford stadionban 2019. február 12-én.
MTI/AP/Dave Thompson

A Manchester Unitednek ezzel megszakadt a 11 mérkőzés óta tartó veretlenségi sorozata, és a decemberben kinevezett Ole Gunnar Solskjaer vezetőedző irányításával először kapott ki az együttes.

A Manchester United az európai kupaporondon először szenvedett egygólosnál nagyobb vereséget az Old Traffordon.

A PSG olasz kapusa, Gianluigi Buffon a negyedik játékos lett a BL történetében, aki 41 évesen vagy idősebben pályára lépett a legrangosabb európai kupasorozatban.

A másik kedd esti mérkőzésen az AS Roma hazai pályán 2-1-re győzte le az FC Portót, amely az idegenben szerzett góljának köszönhetően egyáltalán nem várja reménytelen helyzetből a második összecsapást.

A visszavágókat március 6-án rendezik.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, 1. mérkőzések:

Manchester United (angol) – Paris Saint-Germain (francia) 0-2 (0-0)

-------------------------------------------------------------------

gól: Kimpembe (53.), Mbappé (60.)

piros lap: Pogba (89., Manchester United)

AS Roma (olasz)-FC Porto (portugál) 2-1 (0-0)

---------------------------------------------

gól: Zaniolo (70., 76.), illetve Adrián López (79.)

Borítókép: Julian Draxler, a Paris Saint Germain (b) és Nemanja Matic, a Manchester United játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligájának nyolcaddöntőjében játszott első mérkőzésen a manchesteri Old Trafford stadionban 2019. február 12-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában